Nositeljka liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić, koja danas ulazi u 12. dan štrajka glađu, kreće se naporno i sve teže, izjavila je Jelena Milošević, koja se koleginici sa liste pridružila u štrajku pre devet dana.

Milošević je za Fonet rekla da je Tepić „ozbiljno malaksala“ i da problem pravi to što joj vene pucaju jer je već nekoliko dana na infuziji, prenosi N1.

Danas se očekaju nove analize krvi koje će pokazati trenutnu ugroženost organizma, ali je Marinika Tepić rekla da neće odustati od štrajka do ponavljanja izbora.

Na pitanje da li će Tepić i ona otići na bolničko lečenje ako za tim bude bilo potrebe, Milošević je odgovorila da je o tome rano govoriti, ali da njihovi rezultati krvi jasno pokazuju da ona i Tepić ne uzimaju hranu.

Govoreći o kolegama koje su odustale od štrajka glađu, Milošević je rekla da to nije bila njihova volja već zahtev lekara zbog njihovih zdravstvenih problema, nastalih pre štrajka.

Milošević je poručila kako će se potruditi da na večerašnjem protestu izađe pred demostrante jer im njihova podrška znači, ali i da je zahvalna Vladimiru Obradoviću, Miroslavu Aleksiću, Aleksandru Jovanoviću – Ćuti i Draganu Đilasu jer su uz njih svaki dan.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović objavio je danas na društvenoj mreži Iks da on i Danijela Grujić danas izlaze iz bolnice i zahvalio je medicinskom osoblju.

Veselinović je poručio da su „njihove misli sa Marinikom Tepić ,Jelenom Milošević i Brankom Miljušem“.

„Naša odluka je da se borimo dalje sa svima vama koji ste odlučili da se krađa na izborima ni sada, ni nikada više u Srbiji ne sme prihvatiti“, napisao je Veselinović

Post Views: 36

Originalni tekst