Milošević: Na Infektivnoj klinici popunjena sva mesta za kovid pozitivne, pacijenti se upućuju u Pančevo i Smederevo

Zamenica direktora Кlinike za infektivne i tropske bolesti Кliničkog centra Srbije Ivana Milošević izjavila je danas da su sva odeljenska mesta predviđena za smeštaj kovid pozitivnih na toj klinici puna. Dodala je da je trenutno na respiratorima 12 pacijenata i da su u toku noći dva obolela preminula.

Ivana Milošević Foto: Srđan Ilić
Ivana Milošević Foto: Srđan Ilić

Milošević je za RTS rekla da je situacija sa brojem novoobolelih od kovida19 kojima je potrebno bolničko lečenje ozbiljna, da je mesta u bolnicama sve manje i da su pacijente iz Beograda već počeli da prebacuju u druge gradove.

Ona je za RTS rekla da se kovid pacijenti iz Beograda upućuju u Pančevo i Smederevo.

Milošević je izjavila da je u poslednja 24 sata na toj klinici bilo 288 pregleda.

"Mučna noć iza nas. Кlinika je puna, 12 bolesnika je na respiratorima. Imali smo noćas i dva smrtna ishoda. Imamo osam slobodnih respiratora, sva odeljenska mesta su puna", rekla je ona.

Milošević je navela da nema pravila što se tiče godina starosti kome je od zaraženih koronavirusom potrebno bolničko lečenje, i apelovala je na građane da se pridržavaju mera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Izvor: Beta, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article