Milo Đukanović ostaje na čelu DPS

Beta/Bojana Čupić: Milo Đukanović
Foto: Beta/Bojana Čupić / Milo Đukanović

Milo Đukanović ostaje predsednik Demokratske partije socijalista i u narednom periodu, odlučeno je danas na vanrednom Kongresu DPS-a, na kome je Đukanović bio i jedini kandidat za najviše mesto u stranci. Njega je podržalo 585 delegata dok je jedan bio uzdržan.

Za potpredsednike partije izabrani su Ivan Vuković, Jevto Eraković, Sanja Damjanović i Abaz Dizdarević.

Podsetimo, DPS održava deveti vanredni Kongres, sa kojeg je lider partije poručio kako ta stranka ima znanja, hrabrosti i odlučnosti da odbrani Crnu Goru od svih nasrtaja i da je povede putem bržeg razvoja i napretka.

"SPC kao dokazano najopakiji instrument velikosprskog nacionalizma"

On je tokom govora na kongresu naveo i da je na politički teren u Crnoj Gori uvedena SPC.

“Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena u SPC kao dokazano najopakiji instrument velikosprskog nacionalizma podrstrekač, jatak i advokat najmostruoznije genocida u Evropi novijeg doba”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim rečima, SPC je navodno branila ugoržene svetinje “iako je pokušavala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu, koju su gradili crnogorska država i građani”.

Srbija se, rekao je Đukanović, “uključila u odbranu, navodno ugroženih Srba u Crnoj Gori, pa se sada brinu i za izbore u Nikšiću i popis”.

Đukanović je rekao i da su složena iskušenja kroz koja Crna Gora prolazi, a odgovor, kako je dodao. mora biti nikada hrabriji sa jasnom strategijom.

“Na velikodržavni srpski nacionalizam moramo odgovoriti snagom naše države i crnogorskim društvom građana, a ne nacionalizmima multetničke Crne Gore”, poručio je Đukanović tokom govora na kongresu.

Novi sastav Glavnog odbora činiće 178 članova.

DPS je na parlamentarnim izborima prošle godina izgubila većinu u parlamentu u kome je dotadašnja opozicija u koaliciji osvojila 41 od 81 mandata.

Izvor: RTCG

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article