Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je da iskopavanje litijuma neće doneti nikakve ekonomske blagodeti Srbiji, već zemlju uvodi u period nove nestabilnosti i sukoba.

„A Aleksandru Vučiću donosi još jedan alibi kojim će pred svetskim moćnicima opravdati izbornu krađu i druge nedomokratske postupke. Svakoga dana dobijamo nove i zabrinjavajuće informacije da je pitanje dana kada će Vučić dozvoliti nastavak iskopavanja litijuma u Srbiji“, istakao je u pisanoj izjavi Srđan Milivojević, aludirajući na pisanje Fajnešel tajmsa, prenosi N1.

Milivojević je podsetio da je Vučić izjavio da su „nove garancije Rio Tinta i Evropske unije spremne da odgovore na zabrinutost Srbije da li će na lokaciji Jadar biti ispunjeni neophodni ekološki standardi“.

„Takvim bezobraznim i arogantnim stavom ponižava se i nipodaštava više od 30.000 građana Srbije koji su potpisali Narodnu inicijativu kojom se zahteva da Narodna skupština donese Zakon o zaustavljanju istraživanja litijuma. Pozivam građane Srbije da se zajedno i organizovano suprotstavino najavljenom uništenju naše zemlje u što širem frontu slobodoljubivih ljudi zabrinutih za sudbinu i budućnost Srbije“, dodao je Milivojević.

Post Views: 5

Originalni tekst