Fudbalski savez Srbije je od učešća naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu od UEFA prihodovao 10,25 miliona evra! Plasman na kontinentalni šampionat doneo je Kući fudbala 9,25 miliona, a dva boda u Nemačkoj još milion evra.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА РАЧУН ФСС-а! Ево колико је Србија зарадила учешћем на ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Pobeda na EVRO vredi milion evra, remi upola manje, plasman u šesnaestinu finala milion i po, četvrtfinale dva i po, polufinale četiri, finale pet i osvajanje trofeja osam miliona evra. Celokupan nagradni fond UEFA je 331 milion evra.

Svaki klub čiji je igrač učestovao na Evropskom prvenstvu dobiće novac. Reprezentativci iz domaćih klubova bili su Uroš Spajić, Srđan Mijailović (Crvena zvezda) i Nemanja Stojić (TSC) i njima će biti plaćena naknada za igrače.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Budžet za to je 240 miliona evra, a sama organizacija EP koštaće nekoliko stotina miliona evra, uključujući tu i premije koje će biti isplaćene nacionalnim savezima čije reprezentacije učestvuju.

Prema informacijama, evropska kuća fudbala očekuje prihod od oko 2,5 milijardi evra od tekućeg turnira. To se odnosi na zaradu od emitovanja mečeva, sponzorskih ugovora, prodaje ulaznica i licenci za 51 takmicu. Od ovog prihoda se očekuje da polovina (1,2 milijarde) bude čisti profit.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija – Bugarska u Leskovc

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Originalni tekst