Pravni zastunik Aleksandra Milića Milija istakao je da je izjava Cece Ražnatović neistinita, jer spor između nje i kompozitora još uvek traje!

Svetlana Ceca Ražnatović otkrila je da je na sudu dobila nekadašnjeg saradnika Aleksandra Milića Milija, međutim, sada se oglasio kompozitorov pravni zastupnik, Milan Jakšić.

On je istakao da je pevačicina izjava neistinita jer spor, kako on tvrdi, još uvek traje.

Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music doo i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music doo sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu.

Foto: ATAIMAGES

 

Pre svega želim da obavestim javnost da sudski spor oko vlasništva na snimcima nije završen pa isti niko nije dobio ni izgubio, kako je to netačno plasirano u pojedinim medijima. Da vlasnik Jutjub kanala „Svetlana Ceca Raznatović“ nije nikada ništa platio za pravljenje tih snimaka utvrdio je i sudski veštak u predmetnoj parnici – navodi advokat Jaksšić u svom dopisu i nastavlja:

Foto: ATAIMAGES

 

Moj klijent je sam platio i organizovao proizvodnju tih snimaka i bio njihov većinski autor. Te pesme postigle su veliki uspeh, a onda je 2015. godine društvo Ceca music doo odlučilo da te pesme eksploatiše na youtube kanalu „Svetlana Ceca Raznatović“, bez ikakve dozvole autora, vlasnika snimaka i izdavača, a kompletan prihod, od Jutjuba i digitalnih platformi, zadrži za sebe, što je u suprotnosti sa zakonom i poslovnom praksom u diskografiji. U pitanju je šestocifrena ili sedmocifrena brojka u evrima. Na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović nalazi se i eksploatiše oko 1.300 klipova od kojih je oko 1.000 nelegalnih jer vlasnik kanala, društvo Ceca music doo, nije imalo dozvolu vlasnika snimaka i autora za tu eksploataciju.

Foto: ATAIMAGES

 

– Od tog broja za oko 800 klipova vlasnik kanala nije imao saglasnost mojih klijenata, Aleksandra Milića, koji je većinski autor (75% na 10 albuma) i društva Miligram Music doo, vlasnika snimaka. Na pokušaje mojih klijenata da se izvrši fer, na zakonu zasnovana, podela tih prihoda, Ceca music doo i Ceca lično ne odgovaraju i ne žele da se to podeli. Time su grubo povređena prava ne samo mojih klijenata već i 8 drugih autora koji su stvorili tu karijeru kao što su Doca Ivanković (4 albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi. S obzirom da je u pitanju neovlašćeno korišćenje autorskih dela i snimaka, postoji mogućnost da su tim radnjama ostvareni elementi bića krivičnih dela protiv intelektualne svojine, koja propisuje naš Krivični zakonik.


Sport

Posle skandala i oglašavanja Petkovića, oglasio se i Bjelicin advokat! Anketa: Šta je uzrok loše igre Partizana u ABA ligi?

Partizan

Anketa: Šta je uzrok loše igre Partizana u ABA ligi?

Košarkaši Partizana sinoć su poraženi od Splita 74: 67 u Beogradskoj areni i to im je čak šesti poraz u ovogodišnjem izdanju ABA lige. Mnogi smatraju da je glavni krivac umor, ili nezainteresovanost igrača za duele koji nisu Evroliga, a šta vi mislite?

Detonacija! Srbin dovodi Bahara u redove velikana!

Fudbal

Detonacija! Srbin dovodi Bahara u redove velikana!

Izraelski trener Barak Bahar (44) mogao bi da postane trener Olimpijakosa, prenosi grčka SDNA. Grčki gigant će uskoro smeniti Karlosa Karhavala, posle loših rezultata i poraza od Panatinaikosa u velikom derbiju, a doskorašnji trener Crvene zvezde je prvi pik za njegovog naslednika.

Kanga: Pobedićemo Voždovac, idemo na titulu sa Milojevićem Lova do krova! Ovo je ludilo! Evo kolika cifra čeka Novaka u Saudijskoj Arabiji!

Originalni tekst