Milanović: Hrvatska je dno EU, Bugarska jedina lošija 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Hrvatska dno EU, kada se gledaju bivše socijalističke države i da je Bugarska jedina lošija. Svako jutro molimo Boga da im se ništa ne dogodi da ima ko da bude zadnji, poručio je Milanović

Zoran Milanović je tokom posete Zlataru na severu zemlje poručio da je Hrvatskoj potrebna decentralizacija.

„Razina decentralizacije u Hrvatskoj je, nažalost, nikakva. Nije bila moguća prije trideset godina, posebno ne u vrijeme rata i trebalo ju je polako provoditi“, rekao je Milanović i dodao kako se po pitanju decentralizacije ne radi ništa „ne zato što se to ne zna, jer modeli postoje, nego zato što se neće“.

Naveo je da je „Hrvatska dno EU kada se gledaju bivše socijalističke države“, preneo je HRT.

„Bugarska je jedina lošija od nas i svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima tko biti zadnji“, poručio je Milanović.

„To nije ono čime se mi moramo zadovoljiti. Ja sad nemam veze ni s jednom strankom, ni s jednom izbornom listom. Hrvatska za početak mora biti negdje u sredini, a onda razmišljati o tome da u konkurenciji Mađarske, Češke, ne Danske i Švedske budemo najbolji, da budemo kao Slovenija koja je imala upravljačko umijeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi“, rekao je u subotu Milanović.

Kako je naglasio, vreme je drugačije.

„Mijenja se svijet i kraj, Europa se mijenja. Mladi počinju izlaziti na izbore. Očekivanja su drugačija, ali ono što se ne mijenja je želja ljudi da žive dobro i kvalitetno“, rekao je Milanović.

Rekao je i kako poslovica kaže da ne možeš od blata napraviti štrudlu, ali od štrudle možeš napraviti blato. „Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak, dodao je.

Stanovnike je pozvao da iskoriste sve te evropske fondove koji stoje na raspolaganju jer „neće vječno dolaziti“, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst