Milan Stanković u potpunosti se posvetio pravoslavlju i prekinuo muzičku karijeru, a poslednjih godina mnogo vremena provodi u manastiru Podmaine u Budvi. Međutim, kažu da on nije iskušenik i objašnjavaju zbog čega ne može da nosi mantiju.

Izvor iz manastira koji je dobro upućen u Milanov boravak tu, tvrdi da pevač nije imao želju da postane iskušenik, već da nađe mir:

Foto: Instagram/printscreen

 

– Milan jeste boravio kod nas, ali nije imao te pretenzije da bude iskušenik. To je čitav proces. On je želeo da bude u manastiru u prostoru svetog meta, kao u duhovnoj banji. Tražio je sebe i svoje istinsko ja ali nije imao monašku ambiciju. Ovaj manastir je njegovo duhovno mesto. On je u procesu nalaženja sebe i nalaženja Boga i najbolje mesto za to je manastir – kaže sagovornik na početku.

– Trenutni iguman i propovednik otac Rafailo je učitelj, uzor koji pomogne čoveku da neke nedoumice reši. Milan je donekle to pronašao kroz ličnost našeg Igumana. Naš iguman mnogima pomaže. Ovo je samo muški manastir, ali imamo još dva ženska manastira. To su sve mladi ljudi – kazao je čovek.

Foto: Facebook printscreen

 

Sagovornik je dalje objasnio zbog čega je Stanković daleko od monaškog života:

– On je daleko od toga. Ovde je telesni ugođaj, ali pre svega duhovni. Ovde monasi, iskušenici ne žele tu vrstu eksponiranja. To nije monaško pravilo, niti mi imamo potrebu za tim. Razumemo da je jedna poznata ličnost sa karijerom odlučila da se posveti duhovnom životu, pa je to interesantno za javnost, ali važno je reći istinu u tom slučaju – kaže ovaj duhovni otac, koji je naveo sledeći primer:

– Recimo, Sveti Sava, koji je bio princ i napustio sve i postao monah… Sava je neuporediv sa Milanom, ali mnogi mladi su napustili sve i pošli put Svetog Save. Milan zbog čitavog tog razvojnog procesa je daleko od sveštenstva. E sad, i samo hrišćanstvo, ka čemu Milan ide i trudi se da takav bude, jeste veliki trud i donekle natčovečanski napor u odnosu na njegov prethodni život. Milan želi da bude pravi hrišćanin, što je veoma pohvalno – smatra on. Crkveno lice kaže da Milan nije bio skoro u svojoj duhovnoj kući.

– Nije dolazio u skorije vreme. Recimo, u periodu posta je bio. Proveo je intenzivno ovde na bogosluženju. On je već totalno drugačiji put izabrao od onog koji je vodio. Svejedno je da li je hrišćanin ili je monah – kaže on i dodaje:

– Milan ne može da obuče mantiju, već običnu garderobu, koju inače nosi. Ali ni po čemu se ne ističe, samo da se ispoštuje taj dres-kod. Nadam se da sam vam približio detalje u vezi s ličnošću koja je privukla toliku pažnju zbog odluke da se približi hrišćanskom životu – zaključio je sagovornik, koji je insistirao da ostane anoniman.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

Ovako je Dušica Jakovljević reagovala kada je saznala za novu koleginicu! Voditeljka se odmah oglasila

sledeća vest

Originalni tekst