Milan Marić trenutno je najtraženiji mladi glumac, a isto tako važi i za miljanika žena, međutim, nekada nije mogao da se pohvali svojim izgledom zbog viška kilograma.

On je za potrebe filma u kojem je igrao ruskog pisca Sergeja Dovlatova morao da se ugoji 30 kilograma, pa je tada imao čak 103. Ipak, kasnije je zbog glavne uloge u filmu “Toma” morao da smrša 21 kilogram, a otkrio je i kako je to uspio.

– Promjena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promjena u glavi i odnosu prema svom tijelu. To nije tijelo na koje si ti navikao, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe – rekao je glumac u tom periodu.

Milan Marić je otkrio i kako mu je pošlo za rukom da za tako kratko vrijeme izgubi veliki broj kilograma. Kako kaže, nije se pridržavao popularnih dijeta, već je rješenje našao u količini hrane u obrocima, što je upotpunio sa tim što je izbacio jedan obrok.

– Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš cijelu noć. Uradio sam najprostiju stvar – prepolovio sam obroke. Izbacio sam hljeb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva mjeseca je to dalo rezulate – ispričao je glumac i priznao da je pokušao da raznim dijetama dovede liniju do savršenstva, ali bez ikakvog rezultata, a onda je, smislio drugo rješenje:

-Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam – rekao je tada Milan.

(Express/Espreso)

Originalni tekst