Mihailo Pavićević se izvinio Nebojši Čoviću: Čvrst sam u stavovima, ali umem da priznam grešku 1KK Igokea – Marija Vuruna

Neprimereno se Mihailo Pavićević poneo tokom utakmice između njegovog Mornara i FMP; pridikujući sudijama, van svakog smisla i konteksta, upleo je Nebojšu Čovića, predsednika Crvene zvezde.

Dan kasnije, kada je shvatio težinu izgovorenog tokom tajm-auta, kada je sudijama pridikovao spočitajući im da ne smeju da pisnu zbog Nebojše Čovića, Pavićević je uputio javno izvinjenje prvom čoveku Crvene zvezde.

Iznenađen činjenicom da je moje obraćanje sudiji, izgovoreno u afektu, pod posebnom tenzijom, bacilo u zasenak odličnu utakmicu između Mornara i FMP-a i sjajne partije Frejzera, Rasela i ostalih aktera na terenu, upućujem, na početku, iskreno i javno izvinjenje g. Nebojši Čoviću, koji uopšte nije bio moja meta, kako je to ispalo, odnosno kako se potencira.

Moja žaoka bila je usmerena ka pojedinim sudijama koje ne tretiraju klubove na isti način, niti ih gledaju istim očima. Kada nije dosuđen očigledan faul na Raselu, pri rezultatu 91:97, a na drugoj strani, pod našim košem, jeste, uz dodatno bacanje, eksplodirao sam, jer je umesto 93:97, posle meni dosuđene tehničke greške, u nekoliko sekundi, vođstvo gostiju skočilo na nedostižnih 91:101.

Kajem se što sam, ničim izazvan, pominjao g. Nebojšu Čovića i što sam postao kolateralna šteta u raspirivanju nekih starih vatri. Ne želim da se preko mojih leđa vode tuđe bitke. A ponajmanje imam razloga da napadam g. Čovića i Crvenu zvezdu, sa kojima naš klub ima izvanrednu saradnju i odnose. Uostalom, kao i sa svim drugim klubovima i njihovim vodećim ljudima u ABA ligi. Tako želimo i da ostane i uveren sam da će ostati, uprkos ovoj mojoj, ponavljam, nepotrebnoj i ishitrenoj reakciji.

Poznato je da sam temperamentan čovek, bez dlake na jeziku, ali kao što čvrsto stojim iza onoga što kažem kad mislim da sam u pravu, tako umem i da priznam grešku“, napisano je u saopštenju trenera Pavićevića.

Inače, FMP je slavio u Baru rezultatom 113:102.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst