Danas onlinedanas 20:04

Mia BegovićMia Begović, foto: Photo: M.M./ATAImages

Mia Begović biće gošća Opere i teatra Madlenianum u maju.

Mia Begović je hrvatska glumica koja je uvek izazivala pažnju medija, a onda je odlučila da sve „ono što je prešutjela” stavi u pozorišni komad i otvoreno priča o sebi i drugima.
Sa svojom monodramom biće gošća Beograda, gde će izvesti svoj autorski projekat 18. maja u 20 časova na Maloj sceni.

Žena u ranim pedesetim na samoironičan i duhovit način, priča o svojim iskustvima. Priča o svojim usponima i padovima i kako je samo njen bezuslovni optimizam i vizija boljeg sutra održala u trenucima neizbežnih životnih „neprijatnih” situacija.
Pričajući o svom detinjstvu, odrastanju, kao i „sazrevanju”, jer za nju starenje ne postoji ni kao glagol u hrvatskom jeziku, pokušala je da da zabavni odnos prema profesiji, kolegama, prijateljstvima.
Profesijom glumica, odgovara na najčešća pitanja koje joj publika, kao i poštovaoci trač rubrika, postavljaju. Od toga kako uspeva da zapamti toliko teksta, kako se bori sa viškom kilograma a mora ući u prošlogodišnji kostim, pa pokušava da objasni i to zašto na ekranu izgleda puno deblje. Slaveći svoj radni jubilej, priseća se anegdota koje su obeležile njenu bogatu karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst