(Beta) – Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je u Diseldorfu pobedila Belgiju rezultatom 1:0, zahvaljujući autogolu koji je postigao Jan Vertongen u 85. minutu.

Francuska je na početku imala loptu i pokušavala da napadne preko Antoana Grizmana i Kilijana Embapea. U 17. minutu pokušao je i Markus Tiram, ali je šutirao pored stative, a tri minuta kasnije i Adrijen Rabio preko gola.

Belgija je u 24. minutu imala šansu kada je Kevin De Brujne izveo slobodan udarac, a francuski golman Majk Menjan skinuo loptu sa gol linije.

U 34. minutu dobru priliku propustio je Tiram, koji je glavom poslao loptu pored gola, posle dodavanja Žila Kundea. Pet minuta kasnije sa oko 20 metara šutirao je i Orelijen Čuameni, ali je i on bio neprecizan.

U 61. minutu Teo Ernandes je sprečio odličan napad Belgije, nakon što je u poslednjem trenutku startovao kod šuta Janika Karaska i izbacio loptu u korner.

U 71. minutu šutirao je Romelu Lukaku, francuski golman je odbranio, a Menjan je sačuvao svoju mrežu i posle dobrog šuta De Brujnea sa ivice šesnaesterca u 83. minutu.

Francuska je povela u 85. minutu, posle nekoliko dodavanja lopta je došla do Kolo Muanija koji je šutirao, lopta je pogodila Jana Vertongena i ušla u mrežu.

Belgija je posle toga pokušavala da napravi šansu za izjednačenje, ali nije uspela, pa je završila takmičenje u Nemačkoj u osmini finala.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Portugala i Slovenije.

Post Views: 6

Originalni tekst