Tranzit Merkura u Blizancima počeo je 11. juna ove godine, a do kraja 2023. će pojedine znake Zodijaka natjerati da pihvate svoju kreativnu stranu i da se prepuste izazovima koji su pred njima. Sa Venerom i Marsom u znaku Lava, energija je živahna i gura nas da se povežemo s drugima. Akcenat je na komunikaciji i iskrenosti. Saturn će najviše uticati na promjenjive znake koji će imati podsticaj i u karijeri i u ljubavi, dok će Merkur ublažiti dio pritiska i pomoći da se oslobodimo stresa i povežemo s drugima.

Blizanci

Blizanci će se u ovom periodu osjećati inspirativno i prijatno. Zablistat će svuda jer će riječima mnoge impresionirati, pokazujući svoje znanje. Kreativnost posebno dolazi do izražaja i oni će imati mnogo više kontrole. Venera i Mars će raditi u korist tog dualnog znaka dajući mu iskru i uzbuđenje za kojima žudi već neko vrijeme. Narednih nekoliko mjeseci za Blizance će biti posebno zanimljivi, a na njima je samo da se zabave i uživaju u životu.

Djevica

Merkur je vladar Djevica, a pošto je ta planeta sada u znaku Blizanaca donijet će vam energiju koja vam najviše odgovara. U ovom periodu će se Djevice prilagođavati drugima i učiti dosta toga od različitih ljudi. Takođe, one će se fokusirati na jačanje svojih odnosa. To je dobar podsjetnik da treba da budu otvorenije s kolegama i prijateljima kako bi izbegle nesporazume. Rad u timu će im pomoći da unesu više jasnoće i efikasnosti u posao, a posebno će im prijati rad s kolegama.

Srijelac

Vaši odnosi u ovom periodu postaju intenzivniji jer ste voljni da izrazite sebe i otvorite se partnerima. Strijelčevi koji su sami u ovom periodu mogli bi da uđu u veze koje bi ih baš inspirisale. Za taj tranzit vezano je mnogo sreće, strasti, kreativnosti. Idete sigurno ka cilju i strastveni ste u vezi s onim što je pred vama, tako da sve što budete činili može da vas vodi ka ostvarenju snova i njihovog pretvaranja u stvarnost.

Ribe

Saturn i Merkur vam donose više fokusa, samopouzdanja i sposobnosti da unesete red u svoj život. Pripremite se jer je pred vama prava vožnja, a Merkur će vam pomoći da se lakše krećete kroz burne vode. Imate supermoć da istrajete u mnogim izazovima. U ovom periodu ćete biti radoznali da saznate nešto više o istoriji vaše porodice. Odlično je vrijeme i da se posvetite učenju i proširite svoje znanje. Merkur vas priprema za naredno poglavlje života.

(Express/srecna.republika.rs)

Originalni tekst