POBEDNIČKI pehar na jučerašnjem brzopoteznom otvorenom šahovskom turniru Memorijal „Aleksandar Aca Stojanović“ koji je održan u Paraćinu u okviru Zimskog šahovskog festivala „Paraćin 2024“, pripao je ruskom šahisti, internacionalnom majstoru Pavelu Dvališviliju.

МЕМОРИЈАЛ „АЛЕКСАНДАР АЦА СТОЈАНОВИЋ“: Победник шаховског турнира Рус Двалишвили (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

On je osvojio devet poena, koliko je imao i GM Mihail Brijakin koji igra pod zastavom Srbije, ali je proglašen za pobednika nakon što je uspeo da savlada Brijakina u međusobnom duelu.

Treće mesto sa 8,5 poena pripalo je GM Draganu Kosiću. Čak osam prvoplasiranih takmičara nagrađeno je redovnim nagradama, a dodeljena su i četiri specijalna priznanja.

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

Na ovom turniru, koji je posvećen rano preminulom intelektualcu i šahisti iz Paraćina, Aleksandru Aci Stojanoviću, učestvovalo je 80 igrača iz 15 država, a kako je objavio Saša Jevtić, direktor festivala, internacionalni sudija i organizator, odigrano je jedanaest kola sa tempom igre od tri minuta, plus dve sekunde po potezu.

Ova prateća manifestacija organizovana je na bazenima „Prestiž“, gde se igraju i svi ostali turniri u okviru Zimskog festivala. Manifestacija traje do utorka, 23. januara, kada se završavaju glavni međunarodni turniri, Open A i Open B.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst