Mediteran je mnogo više od destinacije, Mediteran je osećaj koji možemo doživeti kroz ukuse i mirise, sećanja i uspomene.

Upravo ti sveži ukusi i mirisi začinskog bilja i citrusa vode nas do sunčanih peskovitih obala, starih gradova, stenovitih uvala, zelenih ostrva, nasmejanih i veselih lokalaca. Postoji ta posebna hrana, idealna za letnje dane, koja nas svojom teksturom i savršeno izbalansiranim ukusom direktno „transportuje“ tamo gde bismo najviše voleli da budemo.

Kada pomislimo na lakoću života i preukusne brzinske obroke između dva kupanja na plaži, definitivno pomislimo na Argetin riblji segment pašteta, jer apsolutno sve do jedne mirišu na Mediteran, lako su mazive i idealne za poneti bilo gde.

Od ovog leta, Argeta pojačava taj mediteranski doživljaj na trpezi, jer predstaljva novi ukus – tunu sa timijanom i limunom. Ovaj idealan spoj sastojaka predstavlja pravo malo putovanje kroz sunčanu obalu Italije, Španije ili Francuske. U ovu paštetu spakovani su srce i duša Mediterana, te svaki put kada otvorimo novu, u pozadini čujemo italijanske kancone, francuske šansone i špansku salsu i rumbu.

Najkvalitetniji komadi žutorepe tune čine osnovu novog ukusa, a razlikuju ga dodate note aromatičnog timijana i limuna. Timijan donosi zemljane, drvenaste note u jelo, što doprinosi bogatstvu ukusa, dok se limunom postiže ta idealna izbalansiranost i unosi svežina.

Timijan je fascinantna biljka, dobro poznata na sunčanom Mediteranu, sa bogatom istorijom i primenom i u savremenom dobu. U pitanju je jedan od retkih začina koji svoju aromu zadržava i posle sušenja, bogat je esencijalnim vitaminima, antioksidansima, zato se i savršeno uklapa sa tunom koja je izvor proteina, omega-3 masnih kiselina i vitamina D. Imajući u vidu da su sve Argetine paštete i namazi bez konzervanasa, veštačkih boja, bez glutena i bez veštačkih pojačivača ukusa, ovaj obrok omogućiće da u svakom zalogaju, uz maksimalno uživanje, osetite deo arobnog mediteranskog duha.

Pored novog ukusa tune sa timijanom i limunom, tu je i standardni tuna ukus, kao i a la Siciliana tuna sa sušenim paradajzom, koja donosi prepoznatljivu italijansku razigranost i punoću u svakom zalogaju.

Ljubitelji Argetinih ribljih ukusa obožavaju laku mazivost, pun ukus i osećaj zadovoljstva nakon konzumiranja.

Najbolje od svega jeste što su sve ove paštete kao stvorene za letnje vrele dane, daleka putovanja, more, planinu,  kampovanja ili neograničena uživanja na različitim rečnim ili morskim plažama.

Ovako bogata ponuda Argetinih letnjih laganih namaza, pruža mogućnost da i kod kuće i na poslu i na odmoru eksperimentišemo sa različitim dobro poznatim i manje poznatim ukusima. Svaki novi zalogaj bilo koje od pašteta iz ovog asortimana praktično je pozivnica da zaronimo u miran i ukusan svet mediteranske kuhinje.

Post Views: 25

Originalni tekst