Betadanas 23:43

Mediji: Robert Kenedi junior odustaje od kandidature, verovatno će podržati Trampa 1Foto: EPA/ANTHONY BEHAR

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi mlađi govoriće u petak „o sadašnjem istorijskom trenutku“, objavio je tim njegove kampanje u sredu, podstičući rastuće špekulacije da bi Kenedi mogao da odustane od kandidature i podrži republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Kenedijev potpredsednik otvoreno je razgovarao o toj mogućnosti u podkastu ove sedmice, rekavši da se ozbiljno razmatra potez o udruživanju snaga sa Trampom, kako bi se ograničile izborne šanse Kamale Haris, čija se demokratska konvencija završava u četvrtak uveče u Čikagu.

Ovaj potez deluje nezamislivo za jednog Kenedija, demokratu u većem delu života – nećaka ubijenog predsednika Džona F. Kenedija i sina Roberta F. Kenedija — člana voljene demokratske dinastije.

Prošlog meseca, tokom Nacionalne konvencije republikanaca, Kenedijev sin je objavio, a zatim brzo izbrisao video koji prikazuje telefonski razgovor između Kenedija i Trampa, u kojem se činilo da bivši predsednik pokušava da nagovori Kenedija da stane na njegovu stranu.

Kenedi će održati govor u Feniksu, samo nekoliko sati pre nego što bi Tramp trebalo da održi miting u susednom Glendejlu. Kenedijeva portparolka Stefani Spir odbila je da kaže da li Kenedi planira da odustane i zašto je odabrao Arizonu za svoj govor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.

– Dragan Velikić, pisac

Originalni tekst