Košarkaški savez Srbije saopštio je danas da će selektor reprezentacije Svetislav Pešić učestovovati na specijalnom predavanju na trenerskom seminaru, u danu kada su pojedini domaći mediji preneli vest da Pešić više neće biti selektor Srbije.

Pešić je pre manje od mesec dana osvojio bronzanu medalju sa ekipom na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i uprkos tome napušta mesto selektora, nezvanično saznaje Sport klub.

Košarkaški savez Srbije se nije oglasio o tome, već je na svom sajtu objavio da će Udruženje košarkaških trenera Srbije u saradnji sa selektorom Pešićem organizovati specijalno predavanje za sve članove pred početak takmičenja svih liga.

Seminar će biti obavezan za sve trenere, a održaće se 21. septembra od 12 časova u dvorani Master u Zemunu.

KSS je izrazio posebnu zahvalnost Pešiću za sve što je učinio za srpski sport i planira da mu dodeli specijalnu nagradu pre početka predavanja pod nazivom „Specijalna nagrada za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri“.

„S obzirom na to da je selektor Pešić već dobitnik Nagrade za životno delo UKTS, trenerska organizacija želi da ova nova nagrada bude jedinstvena i simbolična, ističući njegove najnovije uspehe, uključujući i osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu“, navodi se u saopštenju na sajtu KSS.

Post Views: 332

Originalni tekst