Na letu iz danskog Bilunda za Tuzlu danski državljanin, Sulejman Imamović, pokušao je da otvori vrata u toku leta jer mu nije odgovaralo što je avion preusmeren za Beograd.

Zbog vanrednog sletanja na aerodrom Nikola Tesla on je počeo da divlja u avionu. Vređao je, psovao, pretio, čak i pljuvao osoblje.

Aviokompanija Wizz Air oglasila se o incidentu rekavši da je Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund – Tuzla u noći s 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmeren na Beograd.

Nakon objave o preusmeravanju prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dvoje putnika.

– Je*em vam majku gospodsku srpsku! Je*em vam mater u usta srpska! Je*em vam mater balijsku! Zašto šutite? Neću se smiriti! Srušiću avion. Ubiću sebe, ženu i dete. Ali jebaću vam majku svima – izgovarao je Sulejman besno, sve vreme pokušavajući da se otrgne iz ruku mladića koji mu je ruke držao iza leđa, pokušavajući da ga zadrži.

Avion je neometano sleteo, a po sletanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle.

Nije logoraš, sestra nije seksualno zlostavljana

Muškarac nije želeo da ga “vode u Srbiju”. Nakon njega, kako su pisali mediji, vrata je pokušala otvoriti i njegova supruga.

Posle čitave drame, pisali su mediji i o tome da je “Sulejman bio logoraš, kome su nad sestrom bludničili pred njim, te da mu je brat ubijen u logoru.”

Medij Ibalkan je objavio ovu vest i naveo da pored mora informacija niko nije objasnio ko je Sulejman Imamović.

Tako je bosanskohercegovački portal objavio vest verovatno želeći da su tvrdnje Facebook korisnika Mevludina Bektića iz Živinica istinite.

Prema Bektićevim tvrdnjama, Imamović je u toku rata, na kućnom pragu, zarobljen zajedno sa bratom i sestrom. Napisao je da su Sulejmanu zločinci su danima silovali sestru i to pred njegovim očima, a da je nesretna devojka na kraju izvršila samoubistvo.

Sulejman-sestra
Printscreen/Twitter/Jovana Ćirković/@rilivadivuk

Izgleda da se, zbog neopisivih trauma koje je preživio, a koje ljudski um teško može i pojmiti da su moguće, nije mogao pomiriti sa činjenicom da će stupiti na tlo Srbije, pisalo je Oslobođenje.

Sestra vaskrsla, druže se sa Srbima

Međutim, pored očiglednih pokušaja da se relativizuje njegov postupak ove informacije nisu tačne. Jovana Ćirković na svom Tviter nalogu je napisala:

– Kakav smradovski naslov. OVO DOSLOVNO NIJE TAČNO. Razgovarala sam lično sa njegovom sestrom. On od 1990. živi u Danskoj, sestra isto ne živi u BiH. Nijedno od njih ne mrzi Srbe. Štaviše, druže se sa Srbima, a ona mi je rekla da su uvek poštovali Srbe i da su im Srbi pomagali – napisala je Jovana objavivši skrinšotove pomenute vesti i poruka sa Sulejmanovom sestrom.

Jovana je dodala:

– U razgovoru mi je rekla i da je srpska policija lepo postupala prema njima i zahvalila im se na tome. On je imao napad panike i u besu je svašta rekao. To nije opravdanje, naravno. Ne sme tako. Ali, ko zna šta mu je sve prolazilo kroz glavu u tim trenucima – zaključila je Ćirković.

Šta mu je onda?

Šta god da mu je prolazilo kroz glavu on je izgovorio stravične uvrede. Strah od letenja ne može da izazove bujicu izlivene, tačno definisane mržnje – dok se panični napadi manifestuju sasvim drugačije. Naravno da svaka sestra nastoji da zaštiti svog brata i umanji bruku koju je napravio.

Moguće je da se radi i o osobi sa posttraumatskim sindromom, Turetovim sindromom ili širokom lepezom udruženih psihijatrijskih dijagnoza, što je svakako pitanje kojim treba da se pozabave psihijatri dotičnog.

U svakom slučaju, za širenje rasne i nacionalne mržnje, ugrožavanja sigurnosti saobraćaja nema opravdanja. A sve što smo videli, bez namere da osuđujemo je – upravo to.

– Nakon saslušanja osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Odgovor je, vratio se odakle je i krenuo. U Dansku, a savet je da se više ne vozi avionom.

Psovao majku srpsku i pretio da će ubiti sebe, ženu i dete jer je avion preusmeren za Beograd (VIDEO)

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)