BEOGRAD, 25. maj 2021, (Njuz) – Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu najavio je uvođenje katedre za SMS, saopštio je danas dekan fakulteta profesor doktor Nebojša Lalić.

On je za Njuz izjavio da se katedra uvodi na inicijativu Ministarstva zdravlja jer je lečenje SMS-ovima metod koji u Srbiji ima sve veću primenu.

-Proces je u toku, imamo podršku Ministarstva prosvete i verujemo da će faluktet doboti akreditaciju za planirani program do nove akademske godine. Očekujemo da će interesovanje budućih studenata za ovu katedru biti veliko. SMS poruke su osnova srpskog zdravstva i zbog toga je neophodno da što pre krenemo sa obučavanjem budućeg kadra koji će naše građane lečiti na taj način – istakao je profesor Lalić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatra da će ova katedra doprineti tome da još veći broj građana bude izlečen SMS porukama.

-Smatram da će osnivanje ove katedre biti značajan iskorak u srpskoj medicini. Mi kao zemlja imamo jako bogato iskustvo u primeni SMS poruka kod najtežih bolesti i verujem da će ova katedra doprineti tome da počnemo i neke lakše slučajeve lečimo pomoću mobilnog telefona. Već sada sa ponosom mogu da kažem da ćemo kroz par godina imati prvu generaciju specijalista smsologije – rekao je Lončar.

Kako Njuz nezvanično saznaje Nemačka je već pokazala interesovanje za buduće diplomce katedre za SMS.

Soko Sokolović

The post Medicinski fakultet uvodi katedru za SMS appeared first on Njuz.net.

Original Article