Nekolicina zdravstvenih radnika Univerzitetsko-kliničkog centra Kragujevac dobila je državnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara uz koju na obaveštenju iz banke piše: „jednokratna pomoć Vučića“. Ili je predsedink lično poslao ovim lekarima svoj novac ili smatra da je državna kasa njegov džep.

Isplata jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima u iznosu od 10.000 dinara je počela u petak, 14. januara. Tokom vikenda, mnogi od njih dobili su obaveštenja od svojih banaka o prilivu novca na račune.

Jedan deo zdravstvenih radnika Univerzitetsko-kliničkog centra Kragujevac se iznenadio kada je video osnov uplate. Dok pojedinim kolegama stoji da je novac legao na račun kao zarada (što baš i nije precizno), desetak lekara koji su se javili redakciji “Vremena” kao osnov priliva u aplikacijama svojih banaka ugledao je: “JEDNOKRATNA POMOC VUCICA”.

Podsetimo, jednokratnu pomoć tokom pandemije kovida-19 isplaćuje Ministarstvo finansija i to je i građanima koji koriste usluge mobilnog bankarstva do sada stajalo kao osnov priliva. Svaki put do sada.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Najlogičnije objašnjenje da ovog puta novac dobijaju lično od predsednika Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandra Vučića je da je nekog službenika ili službenicu mrzelo da se bavi time otkud sad ove pare za zdravstvene radnike, kad se zna da to sve nama daje Vučić.

Ruku na srce, i sam predsednik u medijskim nastupima najavljuje jednokratnu pomoć kao da je daje iz svog džepa. Ovaj osnov priliva možda nije precizno naveden, ali makar je iskreno i od srca.

Izvor: Vreme

Lekarima 10.000, penzionerima 5.000, a pevačima od države 90.000 dinara

Original Article

(Visited 3 times, 1 visits today)