Pjevač Masimo Savić preminuo je jučer, 23. decembra, u Vinogradskoj bolnici, gdje se liječio od karcinoma pluća. Brojni su oni koje je ova vijest ostavila u potpunom šoku.

Kolege sa scene već izvijesno vrijeme opraštaju se od pjevača na društvenim mrežama. Bilo mlađi ili stariji, teško se mire s njegovim odlaskom.

Masimo Savić bi, inače, iduće 2023. godine obilježavao četvrtu deceniju postojanja na sceni. Tokom jednog intervjua, otkrio je da se sprema za to, ali oprezno, zadovoljan time kako samo trenutno stoje stvari.

Želja mu je, pak, bila da „izgura” još toliko.

„Nije to tako lako…”

-Želim da se dogodi tih sljedećih 40, ko zna hoće li. Ovo je jedan vrlo aktivan, eksplozivan život, ali ipak se „plaća porez” na to. Nije to tako lako, nije to tako jednostavno. Tu zna malo stradati i zdravlje, ali za sada je sve okej. Ja sam dosta zadovoljan time kako stoje stvari – kazao je bio Massimo u emisiji „Una, due, tre”.

Podsjetimo, kada je obilhežavao tridesetogodišnjicu, čitava 2013. bila je prošla u tom znaku. Fanovi su zasigurno željno išekivali ovaj idući jubilej, međutim, sudbina je na veliku žalost imala druge planove.

Podsjetimo, Masimo Savić preminuo je u 61. godini, a vijest o njegovoj smrti objavila je kćerka Mirna.

(Express/Kurir)

Originalni tekst