Poznati reditelj Martin Skorseze otkrio je zašto ne ide na javna prikazivanja svojih filmova.

U intervjuu za Varieti, legendarni režiser je detaljno opisao svoje probleme sa gledanjem filmova u bioskopima, uključujući ljude koji „puno pričaju i kreću se“.

„Nizak sam i uvek je neko viši ispred mene. Tako je i sa Brodvejem – ne mogu da idem u pozorište. Neko je ispred mene i ne mogu da vidim scenu niti da čujem predstavu“, rekao je Skorseze i dodao da sve više uživa u gledanju filmova u Imax-u.

„Uđeš, možeš da sedneš pozadi i nekako gledaš gore. Sa redovnim projekcijama primetio sam da publika postaje malo bučnija nego što je bila. Ali možda je to kao 50-ih, prenosi N1.

Skorsezeov film „Ubistva pod Cvetnim mesecom“ pokupio je 10 nominacija za Oskara ove godine, a film se vraća u američke bioskope ovog vikenda uoči ceremonije dodele Oskara u martu. Upitan o kritičarima koji kažu da je film od skoro tri i po sata predugačak, Skorseze je za Varajeti rekao da se „izgleda film mnogima sviđa”.

„Neki ljudi kažu: „Želim da ga vidim ponovo.“

„Nije svaki film za svakoga. Nije svaki roman za svakog čitaoca, nije svaka slika itd. Ovaj je bio dobar u ovoj dužini, i to sam osetio dok sam ga gledao“, rekao je Skorseze, prenosi Index.hr.

Post Views: 16

Originalni tekst