Rokvić je tada napravio scenu na snimanju “Grandovog” specijala kada je ugledao svoju koleginicu Nadu, te javno izneo detalje njihovog sukoba. Pevač je rekao da je Nadu zvao na proslavu rođenja njegovog unuka, a da je ona odbila da dođe, te da je posle njegovom sinu Nikoli Rokviću tražila 500 evra da se pojavi i otpeva jednu pesmu i došla za novac.

Marinko je poludeo kada je video da Topčagićeva gostuje sa njim u istoj emisiji, dok Saša Popović, koji je vodio emisiju, nije znao da njih dvoje ne razgovaraju.

Saša je bio šokiran i zatečen situacijom da njih dvoje ne pričaju. Čim je primetio da nešto nije u redu, pitao je o čemu se radi. Nada je navela neki razlog, a Marinko iz daljine rekao da laže i da je pravi razlog taj što mu je tražila 500 evra za jednu pesmu kada se rodio Nikolin sin, a njegov unuk. Nakon toga se Nada klela u svog sina da to nije razlog i onda je Marinko ispričao celu priču.

printscreen

Marinko i Nada se svađaju u studiju

– Zvao sam je da dođe i uveliča naše veselje i rekao joj da je neću mučiti, samo da mi kao kolegi otpeva njenu pesmu “Rodio se sin, mali gospodin”, na šta se ona zahvalila i rekla da ne može da dođe jer je na Tari. Ne znajući za to, pozvao ju je i Nikola da dođe i otpeva tu pesmu. Rekla je da ne može, a on je rekao da će joj dati 500 evra za pesmu, samo da je čuje, i zamolio da dođe. I samo se u jednom trenutku za nepuna tri sata pojavila na slavlju – rekao je Marinko Saši i prisutnim kolegama na početku snimanja emisije.

printscreen

Saša je tada pokušao da pomiri dvoje zavađenih kolega

– Nada se u studiju pravdala da to nije istina, da je to bila šala i da pare uzela nije. Marinko je rekao šta je imao i izašao iz studija. Snimanje je nakratko prekinuto, onda je i Nada plačući istrčala, a Saša ih je pre njihovog izlaska zamolio da se pomire, na šta je Marinko rekao da se nikada u životu neće pomiriti i otišao kući 

Celu svađu možete pogledati u video snimku ispod teksta od 18: 32 minuta: 

Podsetimo, pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini 6.novembra 2021. a Nada Topčagić se pojavila na sahrani svog kolege sa kojim je bila u lošim odnosima. 

Porodica Marinka Rokvića objavila je tada zvanično saopštenje za javnost o detaljima njegove smrti, te je zamolila za razumevanje, kao i da će informacije o sahrani biti naknadno saopšteni.

– S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda, Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe s kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmernom teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost.

Tamara Matić

Porodica Marinka Rokvića na grobu pokojnog pevača

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mesta su bila popunjena, osim na odseku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pevao, prenosi RTS.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada.

Ubrzo su došli i hitovi Snegovi beli opet veju i Da volim drugu ne mogu, koja je dostigla tiraž od 600.000 primeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao space jednoj od najboljih pevača narodne muzike.

Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpevao.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst