Marinika Tepić podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti u Jagodini

Potpredsedica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić podnela je danas krivičnu prijavu policiji u Jagodini zbog ugrožavanja bezbednosti tokom njene konferencije za novinare u tom gradu.

Konferencija za novinare Marinike Tepić u Jagodini, Foto: printscreen
Konferencija za novinare Marinike Tepić u Jagodini, Foto: printscreen

Konferenciju za novinare o privođenju dve funkcionerke SSP ometale su pristalice vlasti u Jagodini, koji su se okupili i skandirali protiv nje i predsednika SSP Dragana Đilasa.

„Odbornik Prave Srbije u Skupštini grada Jagodina Dušan Marković sve vreme je nasrtao i odgurnuo me bez ikakvog razloga. Ušli smo u zgradu policije, pa je došlo do rasprave sa policijom. Došao je i jagodinski tužilac, a razgovarale smo sa načelnikom PU Jagodina“, izjavila je Tepić za N1.

Tepić je rekla da je do incidenta došlo naočigled „20 policajaca u uniformi i desetak u civilu“ i da je sramota da se „dešava fizički kontakt, a da policija na apel okreće glavu“.

Dodala je da je od tužioca dobila garancije da će taj incident biti rasvetljen.

Tepić je u Jagodinu došla da pruži podršku predsednici lokalnog odbora SSP Katarini Jokić i Jeleni Kostić, koje su prošle nedelje privedene "maricom" na informativni razgovor pod optužbom da su širile paniku na društvenim mrežama, nakon što su od gradskih vlasti tražile da se sednice Skupštine održavaju javno i da se gradjanima saopšti na šta se troši njihov novac.

"Ljudi iz policije su postupali po lažnoj prijavi gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića i umesto da ih lepo pozovu, oni su poslali 'marice' po njih", rekla je Tepić na konferenciji za medije koju su ometali građani koji su stajali na vratima opštine.

Skupština Jagodine negirala je optužbe Marinike Tepić da su ulaz u tu instituciju blokirali članovi kik boks kluba „Palmini tigrovi“, navodeći da je reč o odbornicima „nekih grupa građana“, prenela je N1.

Izvor: Beta, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article