Marija Šerifović je u novom vlogu otkrila šta se sve to čudno desilo tokom novogodišnjeg koncerta u Zenici.

Podsjetimo, pjevačica je bila prinuđena da prekine koncert prije planiranog vremena, nakon što su njen bend i nju gađali petardama.

Da stvar bude još nezgodnija, njen saradnik je 10 minuta pred početak koncerta pao niz stepenice i polomio ruku.

-Kunem vam se, ne znam gdje ste našli one stepenice raspale. Onda sam se iznervirala jer je neka budala bacala petarde, pa sam par pjesama skratila. Mnogo me je poremetilo ovo što se Milošu desilo – kazala je Marija.

O kakvim se petardama radilo?

-Prvo i osnovno, meni je u Zenici bilo lijepo. Taman smo krenuli da se zagrijavamo i da sve to krene da kuva. I onda je neko bacio prvu petardu, uopšte nije bila mala, ja nisam baš iskoristila lijepu riječ. Petarda je pala pod noge mom Mladenu bubnjaru, znači čovjek je zamalo… Onda sam ja zamolila da, ako iole imaju mozga, to više ne rade. Poslije nekog vremena, pošto sam ja počela da pjevam oko 23.10, tu blizu je pukla još jedna. Aj kao, nije nam se desilo ništa, idemo dalje. Tamo negdje oko 00.45 je grunula još jedna, tačno je pukla ispod Jelene, ona je prateći vokal moj. I ženi je izgorio kaput, onda mi je izgorjela kesa koju mi je neko donio na poklon. Onda je izgorio dio opreme koju koristimo za slušanje. I za mene je tu jedino bilo logično da cjelokupnu stvar prekinem jer ne želim da ugrožavam ni sebe ni život muzičara – ispričala je pjevačica.

Imala je Marija poruku za one koji smatraju da preuveličava.

-Gospodo draga, ako je vama u redu da neko ostane bez prsta, noge, oka, obraza, onda izvolite pa neka za džabe bacaju petarde na vas. Slažem se da ispada da trpi većina zbog kretena, ali otkad je svijeta i vijeka i otkad znamo za gospodina Šojića i Pantića, budala koči. Meni je bilo lijepo, vi i te kako znate koliko volim da dođem, žao mi je što smo skratili 15, 20 minuta, ali sigurna sam da će biti prilike da se ponovo družimo – dodala je Marija.

Originalni tekst