Iza Alke Vuice impresivna je karijera koja traje četrdeset godina, a da je talent nasljedan dokazao je i njen sin Arian Vuica koji je postigao svjetski uspjeh kao muzički producent.Alka ne krije koliko je ponosna na sina, a za medije je ranije otkrila šta je Arian naslijedio od nje: ‘Mislim da su to duhovitost, talent za pisanje, humanost i znatiželja. Naravno i lijepe velike oči’.

Ariana je dobila s umjetnikom Vukom Veličkovićem, poznatim pod imenom Vuk Vidor, s kojim se upoznala 1988. godine kad je Alka bila na vrhuncu slave.

Njihova ljubav ipak nije opstala, a Alka je sina odgajala kao samohrana majka, međutim, o Vuku nikad nije ružno govorila i već je u ranijim intervjuima tvrdila da su u dobrom odnosu.

‘Veza između mene i Vuka nije uspjela jer smo bili mladi i stalno razdvojeni. On je živio u Parizu, ja u ratom poharanoj Hrvatskoj. Ipak, Vuk i ja imamo divan odnos. Volim ga i znam da on voli mene jer je otac mog sina’, ispričala je prije desetak godina.

‘Nije mi teško palo saznanje da ću sama podizati sina. Nekako sam uvijek predosjećala da ću biti samohrana majka. No, da sam imala muža, rodila bih još šestero djece jer volim biti majka i domaćica’, rekla je tad.

Da je u dobrim odnosima s Vukom potvrdila je i prošlog Božića kad je objavila fotografiju na kojoj njih dvoje poziraju sa sinom ispred božićnog drvca.

‘Sretna porodica za Božić’, napisala je tad uz fotografiju.

Sad je podijelila jednu stariju zajedničku fotografiju, nastalu 2006. godine na promociji njene knjige ‘Adamovo rebro’ gdje ju je Vuk došao podržati.

‘Familija. Ljubav je neuništiva energija i treba uvijek postojati između ljudi koji su stvorili drugo biće… Roditelji trebaju dati svu ljubav ovog svijeta djetetu koje su pozvali na ovaj svijet’, napisala je uz fotografiju.

(express/alo)

Originalni tekst