Selektorka ženske košarke reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je jutros na aerodromu „Nikola Tesla“, uoči poletanja reprezentacije za Francusku, na Olimpijske igre, da će ići na pobedu u svakoj utakmici, iako više od pola tima nema iskustva igranja na najvećim sportskim smotrama.

Pred poletanje ekipe za Pariz, odnosno Lil, gde će biti odigrana grupna faza košarkaških turnira u obe konkurencije, košarkašice Srbije održale su konferenciju za medije na beogradskom aerodromu.

„Ovo je najuspešnija košarkaška selekcija koju ispraćate u Pariz, kako zbog dva evropska zlata, tako i zbog bronze u Rio de Žaneiru“, rekla je Maljković.

Srbija će igrati na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama, a selektorka je istakla da su podmlađenom timu u fokusu i dugoročni ciljevi, prenosi RTS.

„Ove nove devojke su pokazale da mogu da odu na Olimpijske igre. I prethodna generacija se stvarala dugo, desetak godina, da bi sve počelo evropskim zlatom u Budimpešti 2015. godine. Pravimo novi tim i gledamo i prema Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. Ekipa je sastavljena od devojaka kojima je Pariz poslednja stanica i od onih kojima je ovo početak. U timu imamo sedam, osam devojaka koje su potpuno neiskusne, nisu čak igrale ni u Evroligi, ali uprkos tome mi ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici. Sistem takmičenja je surov, nema prostora za kola i svaki koš će biti važan“, dodala je Maljković.

Srbija će na OI igrati u grupi A protiv Španije, Kine i Portorika. U četvrtfinale prolaze po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

Originalni tekst