Mali: MMF saglasan da plate u javnom sektoru budu povećane od iduće godine

0
37

Mali: MMF saglasan da plate u javnom sektoru budu povećane od iduće godine

Plate u javnom sektoru biće povećane od iduće godine, za šta je saglasan i Međunarodni monetarni fond (MMF), rekao je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Siniša Mali Foto: Ministarstvo finansija
Siniša Mali Foto: Ministarstvo finansija

"Danas će u izjavi MMF-a i da se kaže da idemo sa povećanjem plata u javnom sektoru od 1. januara. S obzirom i da je juče bio priliv od PDV-a znaćemo tačno i u kom procentu. Neće to biti procenat kao prošle godine, ali će sigurno biti povećanja plata u javnom sektoru", rekao je Mali za RTS.

Istakao je da ne postoji druga zemlja u Evropi koja će to da uradi u vreme ovakve krize.

MMF će, kako je naveo ministar, danas potvrditi da je po stopi rasta BDP-a Srbija do kraja 2020. prva u Evropi. Podsetio je da je MMF imao projekciju da će pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije biti tri odsto, pa je promenio na 2,5, sada je na 1,5 odsto.

"Mi mislimo da će biti oko nule", kazao je Mali i dodao da su juče prihodi od PDV-a za dve milijarde bili veći od planiranih i da naplata poreza ide još bolje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article