UZLET ka OI – trijumfalan. Odbojkaši Srbije pobedom nad Iranom u Rio de Žaneiru otvorili su ovogodišnje izdanje Lige nacija – 3:1 (27:25, 17:25, 25:19, 25:18). Radost „orlova“ u susretu sa neugodnim timom imao je dvostruki benefit. Puleni Igora Kolakovića su osvojili pet poena za Svetsku rang-listu i malo umirili nalet prvih pratilaca – Kubanaca. Vremena za predah nisu imali previše, budući da su kasno sinoć igrali protiv Japana, četvrte selekcije sa FIVB renkinga, koji je u Brazil stigao u „krnjem“ sastavu.

МАЛИ КОРАК КА ПАРИЗУ: Победа против Ирана велик као кућа

Foto: Profimedia

– Ušli smo nervozno u utakmicu. Nismo bili precizni u prvom setu, jedino što je bilo pozitivno jeste to što smo sačekali greške Iranaca da se vratimo u meč. U drugom pravili smo iste greške kao i u prvom, ali nismo uspeli da ih stignemo, jer su igrali znatno bolje. Poslednja dva čina bili smo precizniji, bolji pre svega na prijemu, a u napadu smo bili bez greške. To je i recept kako bi trebalo da igramo čitavo takmičenje – istakao je Kolaković.

Prva dva seta maltene su „orlovi“ bili u konstantom zaostatku. U prvom činu vratili su se od 7:14, ali u sledećem sličan deficit nisu uspeli da obrišu. Mnogo bolju igru pružili su odbojkaši u trećem i četvrtom.

– Veoma važna pobeda i to protiv direktnog rivala, što ima još veći značaj. Katastrofalno smo otvorili meč, trebalo nam je vremena da se priviknemo na uslove, iako smo često igrali u ovoj dvorani. Trijumf je veliki kao kuća, već ranije smo se dogovorili da ćemo ići samo utakmicu po utakmicu – zaključio je Marko Podraščanin.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst