Pomahnitali mladić koji je noćas svojim “audijem” porazbijao staklene izloge objekata na Terazijama je Marko Guzijan Cuner (31) koji je javnosti postao poznat još kada je 2007. godine kao maloletnik, sa svega 16 godina u pečenjari “Uno” u Zemunu ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22)

Za taj zločin osuđen je na osam godina maloletničkog zatvora. Od tada se pričalo da uvek nosi pancir strahujući od krvne osvete, piše Blic.

Hapšen i zbog otmice i mučenja

Takođe, Mali Cuner je 2017. uhapšen zajedno sa Vojislavom Mitkovićem zbog sumnje da su oteli, mučili i brutalno pretukli mladića iz Zemuna.

Oni se sumnjiče da su sa još tri osobe za kojima se traga, sačekali Zlatka L. ispred stana u kojem je živeo.

Kako je “Blic” tada pisao razlog je bio šokantan.

Naime, drug Guzijana zvanog Mali Cuner se gledao sa izvesnom devojkom, koja je bila u vezi sa Zlatkovim drugom.

Zlatko je Guzijanovog druga i tu devojku video na beogradskom aerodromu i fotografisao ih da bi nju razotkrio.

Elektrošokerom paralisali žrtvu

Elektrošokerom su ga paralisali. Ni to što je bio omamljen nije ih sprečilo da ga udaraju. Čim su ga izvukli iz kola, vezali mu ruke lisicama i ubacili u svoje vozilo.

Vezanu i omamljenu žrtvu su odvezli u nenaseljeni deo Zemun Polja, gde su nastavili da ga tuku. Nakon što su mu naneli teške povrede, stavili su ga ponovo u automobil i odvezli do druge lokacije gde su ga izbacili iz vozila i odvezli se.

Kako je dečko od pomenute devojke takođe u kriminalnim vodama, oni su se odlučili da spreče predaju fotografija i eventualni sukob, te je Cuner odlučio da ga otmu. Oštećeni nije znao sa kim se sukobio.

Sačekali su ga 13. avgusta prošle godine da uđe u kola, u blizini svog stana u Zemunu i prišli su mu.

Teško povređeni Zlatko je uspeo da ode u Hitnu pomoć, a o napadu na njega je obaveštena i policija. Pretučeni nije mogao da identifikuje mučitelje, pa je policija započela istragu i posle sedam meseci uhapšena su dvojica osumnjičenih otmičara i batinaša.

Oca mu ubio Zemunski klan

Inače, Marko Guzijan (31), zvani Mali Cuner je mlađi sin Jovana Guzijana Cunera koga je ubio zemunski klan pre 15 godina.

Marko (31) ima i starijeg brata Petra Guzijana (34), koji je takođe krenuo očevim stopama. Petar je više puta hapšen, a poslednji put početkom 2017. godine i to zbog pokušaja ubistva Dragana Miladinovića Gageca.

Jovana Guzijana Cunera, vođu stare zemunske grupe, ubila je nova ekipa Zemunaca 5. oktobra 2002. pored autoputa po naređenju Dušana Spasojevića Šiptara.

Podsetimo, Marko Guzijan je noćas vidno iznerviran pošto su ga u klubu sklonili sa bine, zapretio obezbeđenju da će im “pokazati ko je on”.

Seo je za volan audija A8, da bi potom krećući se iz pravca Nušićeve ulice prošao između kluba i bašte i zaleteo se u izlog. Onda se dao u bekstvo preko Trga Nikole Pašića, gde je takođe porušio ogradu.

Kako saznajemo, automobil kojim je uleteo u izloge na Terazijama iz pravca Nušićeve ulice zaustavljen je na teritoriji opštine Palilula. Međutim, u kolima nije bio Guzijan, već njegova kuma, i to pod dejstvom alkohola, koja je zadržana na trežnjenju.

Prema nezvaničnim informacijama, naloženo je da se skinu snimci sa kamera iz okoline kluba ispred kog se desio incident, kao i da se pribave izjave oštećenih i svedoka.

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

Original Article