Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara na Seni učinila je Francuze ponosnim i predstavljala je veliki bezbednosni poduhvat, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron.

„Sinoćnja ceremonija „pružila je celom svetu izuzetan spektakl, jedinstven u svetu i u istoriji Igara, i verujem da je učinila naše sunarodnike izuzetno ponosnim“, rekao je Makron i istakao da se radilo o „sjajnom spektaklu koji su priredili umetnici i sportisti“.

Francuski predsednik takođe je čestitao pripadnicima snaga reda zaduženim za bezbednost tokom Olimpijskih igara pozdravljajući njihovu „vanrednu mobilizaciju“.

„Želim da vam prenesem zahvalnost nacije, moju zahvalnost, da vam kažem da to ne bi bilo moguće bez ulaganja i rada koji ste uspeli da obavite poslednjih godina i vašeg izuetnog angažovanja i odlučnosti“, rekao je Makron tokom posete informacionom i komandnom centru uprave javnog reda policije u Parizu.

„Ove Igre su moguće zato što ima ukupno 250.000 pripadnika unutrašnjih bezbednosnih snaga koji će provesti leto štiteći i nadzirući“, rekao je Makron.

Samo za sinoćnju svečanu ceremoniju otvaranja angažovano je oko 45.000 policajaca i žandarma, što je ogroman broj za jedan javni događaj.

Olimpijske igre traju do 11. avgusta, dok će Paraolimpijske igre biti održane od 28. avgusta do 8. septembra.

Post Views: 41

Originalni tekst