Jedna je majka, ta ljubav se više nikada neće ponoviti, a u srcu sina Mire Furlan i dalje vlada tuga 

foto: Markus Wissmann / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Markus Wissmann / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedna od najtalentovanijih srpskih glumica Mira Furlan preminula je pre dve godine i za sobom ostavila sina Marka Lava Gajića i supruga Gorana Gajuća. 

Na veliku žalost njene porodice ali i svih koji su cenili njen rad smrt je prerano došla po našu veliku glumicu. Ona je preminula u 66. godini od komplikacija prouzrokovanih virusom Zapadnog Nila.

Umrla je u svom domu u Los Anđelesu okružena članovima najbliže familije. 

Mira Furlan je bila članica Hrvatskog narodnog kazališta, a pamte se njene uloge u filmovima Otac na službenom putu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje, Lepota poroka.

Bile su zapažene i njene uloge u TV serijama Velo misto i Bolji život.

Sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. godine zbog krize u Jugoslaviji.

Sin Mire Furlan, Marko Lav Gajić likom, ali i karakterom veoma liči na majku. Svi koji ga poznaju mogu da posvedoče o tome da je on jedan izuzetno emotivan i nežan mladić.

Marko je dugo patio zbog iznenadne smrti svoje majke, a otac mu je pomagao otac, reditelj Goran Gajić. Osim njega i brojna rodbina je bila tu za njega, ali se čini da čak i posle dve godine on teško prihvata da njegove majke više nema.

Marko Gajić sin Mire Furlan radi u IT industriji
Marko Gajić sin Mire Furlan radi u IT industriji foto: Facebook / Marko Gajić

Kada mu je majka preminula Marko Lav je nastavio je da živi u domu koji su Mira i Goran davnih godina kupili u Los Anđelesu. Završio je srednju školu, a potom upisao IT i svoju sada već uspešnu karijeru gradi u tom poslu.

Njegova velika pasija su igrice, a veoma je aktivan i na brojnim društvenim mrežama i gejmerskim platformama. 

Originalni tekst