Muzički posao Marini Stefanović je donio mnogo lijepih trenutaka i mogućnosti, ali bilo je i situacija kada su bili neophodni nadljudski napori da radi svoj posao, da pjeva.

Naime, njena majka je nedavno preminula, ali trenuci neizvjesnosti u kakvom je stanju, za ovu pjevačicu su bili pravo mučenje.

-Najteže mi je bilo da radim kad mi je mama bila loše, dok nije preminula. Poslije toga je uslijedio period nesvjesnosti cijele situacije, ali lakši, jer nema više njene boli. No, ipak i dalje mi zasuze oči kad na svirci krene ‘Za Ljiljanu’. Ista situacija je bila i za druge smrtne slučajeve, raznorazne moje zdravstvene probleme, a naš posao je takav da zahtijeva lijepo raspoloženje, prije svega kod pjevača, koje treba da prenesemo na publiku i da napravimo dobru atmosferu. Tada bukvalno moram da se potrudim da svoje probleme gurnem u neki zapećak, da ne mislim o njima i da se fokusiram na svirku – rekla je Marina.

Bila je jako vezana za majku i svjesna je da neke rane se nikad ne izliječe. Ipak, ubrzo nakon sahrane morala je da pjeva.

-Mnogi su me pitali kad sam pjevala otvaranje jednog restorana drugi dan nakon mamine sahrane – Kako možes? Odakle ti snage? Mogu, zato što pored toga što to iziskuje odredjen napor, mene moj posao i liječi – rekla je ona.

Originalni tekst