Mališa Jevtović (47) je pre 17 godina silovao do smrti trogodišnju Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović (40) čuvala stražu.

Jedan od slučajeva koji Srbija nikada neće zaboraviti jeste brutalno silovanje i ubistvo trogodišnje devojčice Katarine Janković koje se dogodilo 2005. godine u Zvezdarskoj šumi.

Jana je nekoliko dana kasnije preminula od zadobijenih povreda. Naneo ih je nevenčani suprug Ane Filipović, Mališa Jevtović, dok je Ana čuvala stražu, pušila cigaretu i posmatrala zverstvo nad svojim detetom.

Njihov krajnje bolestan čin razotkriven je kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju doneli u Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“. Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Mališa Jevtović i Ana Filipović sada se nalaze iza rešetaka. Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Da sve bude još strašnije, monstrum Jevtović je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete „zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova“.

On je tvrdio da su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke „Zabele“. U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta…

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

Danas bi Kaja imala skoro 20 g0dina. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda?

„Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom“, rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

katarina-jankovic
Foto: Privatna arhiva

„Ljubavnici iz pakla“, kako su nazvani tih godina u medijima, potom su upućeni na izdržavanje kazne. Mališa je najpre bio u „Zabeli“, a zatim je prebačen u zatvor „Nova skela“, dok je Ana u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Ona je radno angažovana u krojačkoj radionici, dok je Mališa, prema nezvaničnim saznanjima, pre nekoliko godina prešao u islam, pustio je kosu i bradu i revnosno se klanja svaki dan.

Podsetimo, tokom istrage zločina utvrđeno je da je Mališa u više navrata seksualno zlostavljao malu Kaju, uz saglasnost njene majke. Kobnog dana, u Zvezdarskoj šumi Jevtović je zverski pretukao i silovao nesrećnu devojčicu, dok je njena majka pušila cigarete i čuvala mu stražu.

Dete je zadobilo jezive povrede, a monstrumi su ga odveli kod lekara i rekli da je mala Kaja pala s kreveta. Doktori su, međutim, odmah shvatili da je devojčica zlostavljana, pa je o svemu obaveštena policija.

Majka bacila svoju trogodišnju ćerku u kavez s medvedom (VIDEO)

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)