Dosadašnji predsednik Venecuele Nikolas Maduro pobedio je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, pošto je osvojio 51 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Edmund Gonzales Urutia osvojio 44 odsto, saopštila je nacionalna izborna komisija na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 80 odsto biračkih mesta.

Opozicija se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija, prenosi AP.

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura, prenosi N1.

U Venecueli su juče održani predsednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

Maduru će ovo biti treći predsednički mandat.

On je na čelu Venecuele od 2013. godine.

Maduro je saopštio danas da je njegov reizbor trijumf mira i stabilnosti.

On je takođe ponovio svoju tvrdnju iz predizborne kampanje da je izborni sistem Venecuele transparentan, prenosi Rojters.

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika na izborima u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura.

„Rezultati se ne mogu sakriti. Zemlja je mirno izabrala promenu“, napisao je Gonzales na Tviteru pre objavljivanja rezultata izborne komisije, prenosi Skaj njuz.

Post Views: 51

Originalni tekst