Više od milion ljudi okupilo se na brazilskoj plaži Kopakabana na besplatnom koncertu Madone, pod visokim temperaturama kako bi prisustvovala poslednjem koncertu njene svetske turneje Celebration, piše Gardijan.

Na peščanom i okeanskom bulevaru oko čuvene plaže u Rio de Žaneiru okupilo se, po proceni grada, oko 1,6 miliona ljudi.

Mnogi su, pre početka samog koncerta, tamo bili i čekali satima, čak i danima, kako bi zauzeli što bolje mesto. Oni malo imućniji su se usidrili svojim čamcima u blizini plaže.

Vatrogasci su prskali vodu pre koncerta, kada su temperature prešle 30 stepeni, da rashlade obožavaoce okupljene u blizini bine kraljice popa, a voda za piće se delila besplatno. Temperatura je bila oko 27 stepeni tokom koncerta.

A look at the crowd for Madonna’s concert at Copacabana Beach in Rio de Janeiro, Brazil. More than two million people are expected to attend.pic.twitter.com/NLItSGOTu9

— CONSEQUENCE (@consequence) May 5, 2024

Madona je bila na bini više od dva sata, izvodeći pesme uključujući Like a Prayer, Vogue i Express Yourself i još mnogo velikih hitova, zatvarajući turneju koja je počela krajem prošle godine.

„Rio, evo nas, na najlepšem mestu na svetu, sa okeanom, planinama, Isusom“, rekla je Madona okupljenima, misleći na ogromnu statuu Hrista na vrhu planine. „Magija“, dodala je.

U čitavom završnom šou su učestvovali brazilski pop umetnici Anitta i Pabllo Vittar, kao i mlađi muzičari iz škola sambe.

Više od 3.000 policajaca bilo je raspoređeno oko koncertne zone, gde su Rolling Stones i Rod Stewart takođe privukli milionske gomile. Vlasti su koristile strategiju upravljanja masom, istu ono koju koriste prilikom proslave Nove godine.

Brazilske vlasti pojačale su budnost zbog zdravstvenih problema povezanih sa vrućinom nakon što je mladi brazilski obožavatelj umro na koncertu Tejlor Svift prošle godine zbog iscrpljenosti.

Državne i gradske vlade Rija saopštile su da su potrošile 20 miliona brazilskih reala (3,1 milion funti) na koncert, dok su ostatak finansirali privatni sponzori. Vlasti procenjuju da bi koncert mogao doneti oko 300 miliona brazilskih reala (47 miliona funti) ekonomiji Rija.

Post Views: 33

Originalni tekst