Kraljica pop muzike ponovo se našla u žiži javnosti i pod talasom kritika nakon objave na Instagramu gde je napisala da mladi umetnici sa njom rade besplatno da bi je podržali u njenom kreativnom radu.

Pevačica se suočila sa čitavim nizom optužbi, od iskorišćavanja umetnika za besplatan rad, preko galerije fotografija koje bi mogle biti blizu testiranja pravila o cenzuri protiv golotinje na društvenim mrežama – do onoga što su neki nazvali pokušajem veličanja nasilja u porodici.

Njeno bogatstvo se procenjuje na 850 miliona dolara a sada se hvalila sobom i ljudima koji su joj pomogli tako što su spavali na kaučima u projektu sa “nultim” budžetom.

Veličanje nasilja nad ženama?

U kontroverznoj objavi ova 63-godišnjakinja, koja kao da prkosi godinama, se vidi kako pozira u različitim položajima. Nosi prozirne hulahopke i na nekim slikama nema ništa osim pokrivača na krevetu.

„Anđeo me čuva“, tako je naslovila objavu koja je brzo prikupila više od pola miliona lajkova za samo tri sata.

– Hvala svima koji su nas podržali, spavali na kaučima i radili duge sate besplatno. Jer smo svi tu da podržimo gospođu koja nije tu samo da narušava mir već i da održi umetnost, šaljem vam svima VELIKI poljubac – napisala je Madona veličajući sebe u provokativnom tonu.

Ljudima nije trebalo dugo da je prozovu:

– Ova slika više šteti i degradira i veliča nasilje prema ženama nego što slavi umetnost – glasio je jedan komentar koji se izdvojio odmerenošću.

Polemika je izazvana i zbog reči da čak ni fotograf Stiven Klajn nije plaćen.

Pevačica je takođe nedavno bila u vestima zbog poziranja za fotografije sa nožem na vratu, koji su neki kritikovali zbog promovisanja nasilja.

Objasnila i zgroženim i oduševljenim

Iako je Madona poznata po tome što objavljuje materijal “oštrijeg” sadržaja, fanovi su posebno brzo skočili na ovaj sa nizom komentara:

– Da li je bradavica zaista neophodna? – napisao je jedan fan, dok je druga devojka dala pozitivniju recenziju:

– Kakvo NEVEROVATNO telo. Izgledaš prelepo devojko! Ljubomorne, mačkaste kučke će poludeti.

Nakon svega Madona je rekla:

– Verujem da je posao nas umetnika da narušimo status kvo. Cenzura koja se trenutno dešava u svetu je prilično zastrašujuća. Nikome nije dozvoljeno da govori šta misli. Niko ne sme da kaže šta stvarno misli o stvarima iz straha da će biti ukinut. Stvar je u tome da što si tiši, što se više plašiš, sve je opasnije – istakla je ona i dodala:

– Dajemo joj moć (cenzuri) tako što ćemo se je*eno potpuno ugasiti – zaključila je “Devojka koja voli pare” i objasnila povod njenog provokativnog sadržaja.

Ipak, mogla je udenuti koji dolarčić neafirmisanim umetnicima.

63-godišnja Madona iz kraljice popa pretvara se u vanzemaljca u mrežastim čarapama

Original Article