Premijer Mađarske Viktor Orban pohađa isti kurs demokratije i parlamentarizma kao i naši predstavnici vlasti. S tom razlikom što je Orban ipak nekoliko razreda ispred njih.

Period do izbora Orban je rešio da prekrati jednom od njegovih omiljenih disciplina – svinjokoljem. Naravno, sve je okačio na svoj fejsbuk.

Orban je za kratko vreme postao globalno popularan, pa se tako nedavno našao i u seriji Succsession, kao bad guy naravno.

Mislite da ga je briga? Naravno da nije. Toliko se potresa oko tih zluradih komentara, da je izašao u narod na svinjokolj, napravio od njega medisjki nastup i verovatno time osvojio srca većinskog stanovništva Mađarske.

Orban je inače svoj rad i delovanje podelio u tri smera i dao sebi imena “Čovek iz naroda”, “Političar” i “Sportista” i tom svojom politikom osvaja simpatije među svojim zemljacima. U ovo “Čovek iz naroda” ulazi i čest odlazak u svinjokolj, a svoj poslednji takav silazak među ljude, snimila je kamera.

Snimak pod imenom Zbogom, prase osvanuo je na zvaničnoj fejsbuk stranici premijera Mađarske. Kao što ste mogli da vidite, ako niste gadljivi, Orban je zajedno sa svojim prijateljima i običnim građanima odradio prljav posao lišavanja života jednog praseta, kao i nakon toga pakovanja mesa.

Interesantno je da ovakav klip može da dospe do široke javnosti, prvo da ga fejsbuk ne zabrani zbog škakljivog sadržaja, a drugo i zbog raznih udruženja za zaštitu životinja koja sigurno ne vole ovakve stvari da gledaju. Ali da se vratimo na početak priče, deluje da Orbana boli uvo i za takva udruženja, a i da mu fejsbuk ne može ništa.

U svojim delovanjima “čoveka iz naroda” priča kako je blizak Silvio Berluskoniju po svom zanimanju za domaće životinje, kao i da je i sam radničko dete, da je prve pare u životu zarađivao u fabrici, gde je pakovao živinu, dok mu je prvi šef bio predsednik Mađarske Janoš Ader.

Ovaj video je postao viralan, ne samo u Mađarskoj već i u celom svetu, pa tako i kod nas. I dok svet se naravno zgražava svim onim što vide ovde, kod nas je ovo već deo folklora i verovatno je većina nas prvo videla sve ove slike uživo, a i kao deo predizbornih kampanja, kad političari reše da se približe običnom čoveku, pa glume da znaju šta rade dok ispijaju rakiju na minus 10.

Izvor: Noizz

Orbanova prijateljska kajla: Srbi su nam predsoblje za probu kineskih vakcina

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)