Povodom dana “Made in Italy” i obeležavanja 100 godina od kada je započeta izgradnja Italijanske Ambasade u Beogradu, po želji Italijanske Kraljice Elene od Montenegra (kraljica Jelena Savojska), kao zdanja koje je na simboločki način trebalo da predstavi dugu i bogatu tradiciju odnosa između Rima i Beograd, a u organizaciji Italijanske Ambasade i agencije Fabrika, sinoć su u Rezidenciji Italijanskog Ambasadora održane 2 originalne modne revije inspirisane Reginom Elenom i to:

  • Modna revija Crnogorske kreatorke, istoričarke umetnosti i likovne kritičarke, Dr.Anastazije Miranović sa kolekcijom inspirisanom epohom dinastije Petrović-Njegoš i kraljicom Jelenom Savojskom.  Svi modeli su rađeni rukom i svaka haljina je bila pravo umetničko delo. Kreatorka je posebnu pažnju posvetila i dopunskom asortimanu, koji je oživeo atmosferu epohe u kojoj je živela kraljica Jelena Savojska. 
  •  Modna revija Italijanskog kreatora, kostimografa i scenografa  Michele Guadiomontea, poznatog i po rukom slikanim modelima, sa kolekcjom  ‘’Putovanje na Mesec’’ koja je posvećena kraljici Jeleni Savojskoj. Posebnu pažnju i oduševljenje, na samom kraju je izazvala  predivna svilena haljina na kojoj je bio iscrtan lik Kraljice Jelene Savojske

Publika među kojom su bili brojni Ambasaadori, zvaničnici, predstavnici međunarodnih organizacija, ali i ličnosti iz javnog života, pre svega kulturnog, koji se ne mogu često videti na javnim događajima, osećala se kao da je na dvoru, uživala je i burnim aplauzom ispratila spektakularne modele koje su prikazali  kreatori. 

U okviru ovog događaja, promovisan je i čuveni Italijanski brend šminke, KIKO Milano,  koji je prisustvo na ovoj reviji povezao sa otvaranjem prve KIKO prodavnice u Podgorici, postojbini kraljice Regine Elene kojoj je posvećeno ovo veće.

Generalni sponzori manifestacije IFIB su UniCredit banka i Banka Intesa, a sponzori večeri su bili  hotel AMI Petrovac, hotel Nobel Beograd i M2Comminication koji je bio zadužen za total design. Veliki doprinos originalnom utisku  događaja  dao je  tim firzera Bojana Nastasića i šminkerke Bojane Dumić.

Post Views: 28

Originalni tekst