Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio, nije ga baš oduševio, iako mu je, svakako, laknulo zbog nove pobede manje od mesec dana posle operacije kolena.

МА, КОЈИ МОЈ ШАМПИОНСКИ МЕНТАЛИТЕТ... Новак Ђоковић после драме на Вимблдону без длаке на језику

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković i Džejkob Fernli su priredili pravi mali spektakl na Centralnom terenu, a Srbin je prošao dalje posle vrlo zanimljivih setova.

Ovako je sumirao utiske dok je još bio na igralištu:

– Prvo, velike čestitke Džejkobu na sjajnom meču, velikoj borbi, odigrao je odlično. Zaslužio je onaj set koji je uzeo. Znate, ja sam ga prvi put danas video… To je uvek nezgodno. A on je pritom igrao pred svojom publikom, na podlozi na kojoj su Britanci „odrasli“. Bilo je i vetrovito, a na to je on sjajno servirao. Naterao me je da se mnogo potrudim… Mogao sam možda da ovo okončanam u tri seta, a moglo je ovo da ode i u pet setova, možda bi to bilo i realnije. Ali, veoma sam srećan što nije! – osmehnuo se Nole.

Na pitanje kako objašnjava svoj „šampionski karakter“ rešio je da se „ne složi“ sa pitanjem.

– Ne znam da li sam danas imao šampionski mentalitet, nisam baš imao toliko samopouzdanja, nije bilo lako u mojoj koži u 3. setu. Nekad budu teški dani, dosta to zavisi od rivala, a moj današnji je igrao na baš visokom nivou. Naterao me da se naradim i nadam se da ću biti bolji u narednoj rundi.

Na kraju i koja reč o tome kako se fizički osećao tokom nastupa u drugom kolu Vimbldona.

– Dobro sam se osećao. Bilo je sve u redu. Nema nikakvih izgovora što nisam igrao najbolje danas. Sve čestitke Džejkobu, pre svega. Ja sam morao da igram bolje u 3. setu, kada sam imao brejk prednosti. Ali, sa ovim promenljivim vetrom nije se lako nositi. Napravio sam duplu grešku na 15:30 i stvari se brzo promene u korist protivnika. Fizički sam se dobro odigrao. Da li mogu da igram bolje? I te kako. Da se krećem bolje? Svakako. Nadam se da ću, kako turnir bude odmicao, da ću svakog dana i na svakom meču igrati bolje. Pa ćemo videti šta će se desiti – zaključio je Nole.

A dok je on davao ovu izjavu, postalo je poznato i s kime će igrati u narednoj rundi (i to nakon što se desilo iznenađenje, posle pravog maratona).

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst