Novak Đoković je na Australijan open došao da nastavi svoju i tamošnju, i generalno, tenisku dominaciju, ali i ono što je dosad uradio – dovoljno je da ga članovi „novog talasa“ toliko hvale, da oni „Novakomrsci“ koji takve stvari ne podnose, teško izlaze na kraj sa onim što se trenutno dešava u Melburnu.

МА, ЂОКОВИЋ БИ ВАМ И ПОРЕД ТОГА УЗЕО 24 ГРЕНД СЛЕМА! Холгер Руне стао уз Србина као ретко ко

Tanjug/AP

Ovoga puta u centru pažnje je jedno tenisko „prokletstvo“, kako su pojedini novinari nazvali činjenicu da je devet od deset učesnika prve sezone dokumentarnog serijala „Brejk lopta“ (engl. „Break point“) – ispalao odmah sa Australijan opena.

A onaj deseti, Feliks Ože-Alijasim, ispao je u četvrtfinalu kada se tome niko nije nadao: za rivala je imao Jiržija Lehačku.

Uz njega, u pomenutom dokumentarcu još su uečstvovali Ajla Tomljanović, Paula Badosa, Nik Kirjos, Mateo Beretini, Marija Sakari, Uns Džaber, Tanasi Kokinakis, Tejlor Fric, Kasper Rud i – Holger Rune.

A on je junak današnje melburnske priče.

Naime, osmi teniser sveta, 20-godišnji Danac (koji se ovog utorka u drugo kolo Australijan opena probio teže nego što je očekivao, pobedio je Jošihita Nišioku iz Japana posle tri i po sata borbe, a konačan rezultat glasio je 6:2, 4:6, 7:6(3), 6:4), ovako je odgovorio na pitanje šta misli o pomenutom „prokletstvu“.

– To je glupost. Nema to (dokumentarna serija) nikakve veze (sa neuspesima koji su usledili). Pa, evo, Novak Đoković je mogao deset takvih dokumentaraca da snimi i opet bi uzeo jedno 20 ili 24 grend slema! – ubeđen je supertalentovani danski teniser.

Plačite, ali Nole bi opet osvojio sve – kao da poručuje Holger Rune / FOTO: Tanjug/AP

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv 18-godišnjeg Hrvata, koji je oduševio i samog srpskog asa, Novak Đoković se mnogo teže nego što su mnogi mislili, jer se ipak radi aktuelnom šampionu – plasirao u drugo kolo Australijan opena.

U ponedeljak je Nole saznao i ko mu je naredni rival, (a u pitanju je momak koji jednu stvar kod Đokovića ne podnosi), a u utorak je i određeno kada to njih dvojica igraju – termin nije mogao da bude bolji, bar za nas u Srbiji.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte – na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg – Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

VLAHOVIĆ NE PRESTAJE DA TRESE MREŽE U SERIJI A: Juve se oslanja na sjajnog Srbina protiv tradicionalno neugodnog protivnika

AUSTRALIJA U NEVERICI: Nik Kirjos otkrio ovo o Novaku Đokoviću!

AUSTRALIJA U NEVERICI: Nik Kirjos otkrio ovo o Novaku Đokoviću!

Novak Đoković na Australijan open gleda, sa pravom, na poseban način. Ne samo zato što je apsolutni rekorder tok grend slema, već i što je deportovan iz Australije kada je 2021. došao da, kao trostruki uzastopni šampion, brani titulu. Sada, tačno dve godine kasnije, Australija je prilično zatečena zbog najnovijih vesti koje se Noleta tiču.

16. 01. 2024. u 18: 48

Originalni tekst