PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je kvalitet i dostupnost medicine u beloruskim selima.

ЛУКАШЕНКО ЗАПРЕТИО ГУБЕРНАТОРИМА: Одраћу вам кожу с леђа

Foto: EPA

Na sednici vlade na temu aktuelnih pitanja o zdravstvu je obećao da će kazniti gubernatore, saopštio je Telegram kanal „Pul prvog“.

-Nikada vam neću oprostiti za stanje na selu. Nikada! Zapamtite to. Pre svega bi to trebalo da zapamte gubernatori. Skinuću vam kožu, ali ćete srediti situaciju!, rekao je Lukašenko.

Pojasnio je da se neće zaustaviti, kako bi doveo u red zdravstvo u poljoprivredi i kritikovao je zvaničnike koji bi trebalo da donose odluke, a ne da ga izveštavaju.

Lukašenko je naveo da je po njegovom nalogu formirana nezavisna radna grupa koju čine eksperti iz medicine, koji su praktično obišli celokupnu Belorusiju i mnoge negativne činjenice su se potvrdile na koje su ljudi ukazivali. Istakao je da mu je vlada poslala izveštaj koji je potpisao premijer i potpredsednik vlade i kritikovao ih da su zaboravili gde rade.

Pozivajući se na izveštaj radne grupe, Lukašenko je rekao da ga iznenađuju očigledni problemi u bolnicama, gde se zidovi i plafoni ruše, vrata su se iskrivila, ne poštuju se osnovni sanitarni propisi.

Početkom maja je beloruski predsednik propustio ceremoniju posvećenu Danu zastave, grba i himne Belorusije, a pre toga nije došao na doručak stranih lidera, koji je organizovan u Kremlju 9. maja. Nakon toga se na društvenim mrežama pojavila informacija o problemima sa zdravljem Lukašenka. Zatim je 15. maja došao na centralni komandni punkt Vazdušno-kosmičkih snaga i protoivvazduhoplovnih jedinica sa uvijenom levom šakom.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – OBUKA NA “TERMINATORIMA”: Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst