PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je zakon o ratifikaciji izmena i dopuna sporazuma sa Ruskom Federacijom o zajedničkom obezbeđenju regionalne bezbednosti u vojnoj sferi, objavljeno je na nacionalnom pravnom internet portalu.

ЛУКАШЕНКО ПОТПИСАО ЗАКОН О ВОЈНОЈ САРАДЊИ МОСКВЕ И МИНСКА: Белорусија ратификовала амандмане на безбедносни споразум са Русијом

Foto: Profimedia

U maju je predlog zakona usvojio donji dom beloruskog parlamenta, a u junu ga je odobrio i gornji dom.

Potpisivanjem zakona Belorusija je završila proceduru za ratifikaciju protokola o izmenama i dopunama sporazuma, prenose RIA Novosti.

-Ratifikovati Protokol…o izmenama i dopunama sporazuma između Republike Belorusije i Ruske Federacije o zajedničkom obezbeđenju regionalne bezbednosti u vojnoj sferi od 19. decembra 1997. godine, potpisanog u Minsku 3. decembra 2022. godine, navodi se u dokumentu.

Ministarstvo odbrane Belorusije je ranije za RIA Novosti objasnilo da je protokol potpisan u cilju poboljšanja regulatornog pravnog okvira za bilateralnu saradnju Belorusije i Rusije u vojnoj sferi.

Protokol precizira konceptualni aparat, postupak planiranja i finansiranja zajedničkih mera za obezbeđivanje funkcionisanja regionalne grupacije trupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst