Naši sunarodnici u Londonu već nekoliko subota protestuju ispred sedišta kompanije Rio Tinto u Londonu kako bi iskazali protivljenje namerama da se u Srbiji eksploatiše litijum što bi dovelo do ekocida katastrofalnih srazmera.

Neki od njih su imali i poruku za menadžment kompanije i rukovodioce. Ovi aktivisti su napravili malu akciju u brisanom prostoru između kreativnosti, gerilskog ratovanja i znaka upozorenja da se sa “ludim” Srbima nije za igrati kada se njihov opstanak dovede u pitanje. Narod je pokazao da će braniti svoju zemlju, a mnogi naši sunarodnici širom sveta okupljaju se upravo u znak protesta protiv Rio Tinta.

Prethodne subote neki od njih uspeli su da uđu u prostorije ove kompanije u Londonu i pod novogodišnju jelku ostave jednu poklon čestitku i podsetnik na kojoj je na engleskom pisalo: “No lithium mining in Serbia”(Nema iskopavanja litijuma u Srbiji).

Naši gerilci uslikali su kao dokaz svoje akcije pomenutu jelku i hodnik koji pokazuje jedan od šaltera kompanije, a u našu redakciju stigla je i potvrda da se radi o autentičnim fotografijama.

Srbija za ovu Novu godinu ima samo jednu želju, a to je da se njene prirodne lepote i bogatstva ostave na miru kako bi i neke buduće generacije imale priliku da uživaju u darovima koje mi uzimamo zdravo za gotovo.

Rio Tinto marš iz Srbije, poruka je iza i ispred nas, a nakon najave kompanije da nastavlja sa svojim poslovanjem u našoj zemlji, svaki sledeći njihov korak u pravcu istraživanja i dolaska mehanizacije izazvaće do sada neviđene sukobe. U Srbiji su izbori narednog aprila, pa se te želje mogu proširiti na još neke političke partije i ličnosti koje bi mogli da stavimo u kategoriju – marš iz Srbije.

Jedna od parola najmlađih Srba iz Londona bila je : ostAVka!

Deca valjda imaju veće šanse da im se željice ispune jer imaju čisto srce i veruju u čuda…

dečak london
Foto: www.britic.co.uk

Nije Njuz: Naprednjaci objavili video “Deda Mraze, ne skreći sa SNS staze!”

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)