MILAN Marković (1970), Veljko Marković, (1991) i Vladimir Erović (1991), sva trojica iz Loznice, osumnjičeni su da su učestvovali u kopanju tunela koji je, 12. septembra, otkriven u depou Višeg suda u Podgorici.

ЛОЗНИЧАНИ КОПАЛИ ТУНЕЛ? Ово су Срби осумњицени за несвакидашњу провалу у Виши суд у Подгорици, наручилац још непознат

Vlada Crne Gore

Osim protiv njih čija imena nije navodio, vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, najavio je večeras, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, da će policija sutra podneti krivičnu prijavu i protiv J.D. (1993) iz Srbije, kao i još dvije NN osobe, saznaje Libertas.

Osumnjičeni iz Srbije su, sumnja se, nakon što je otkriven tunel u sudskom depou, pobegli u Bosnu i Hercegovinu, odakle su, navodno, i došli u Crnu Goru.

Identitet J.D, nezvanično je rečeno Libertasu, navodno je utvrđen zahvaljujući tome što je prilikom trgovine u jednoj podgoričkoj prodavnici koristio platnu karticu, koja se vodi na njegovo ime.

Terzić je večeras pokazao fotografiju žene, jedne od dve osobe čiji identitet još nije utvrđen, a koja je koristila lažnu ličnu kartu sa imenom Andrijana Marić. Zamolio je građane za pomoć u otkrivanju njenog identiteta.

Foto: screenshot/TV Vijesti

-Investitor ove akcije je ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore, rekao je večeras Terzić u emisiji na TV Vijesti.

Nije želio da otriva koja kriminalna grupa je u pitanju da ne bi, kazao je, “ugrozio istragu”.

A, istraga traje skoro deset dana, pre koliko su službenice podgoričkog Višeg suda, sasvim slučajno, prilikom popisa stvari, otkrile rupu u depou, u kojem se čuvaju materijalni dokazi iz krivičnih postupaka.

Jutro nakon njihovog otkrića, predsednik Višeg suda, Boris Savić, obelodanio je da je tunel pronađen, ali nije želeo da otkriva kuda on vodi.

To je, nekoliko sati kasnije, učinio ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, saopštivši da tunel vodi do privatnog stana u jednoj od obližnih zgrada.

Taj stan, saznaje Libertas, grupa osumnjičenih kopača je zakupila 23. jula. Pretpostavlja se da je prokopavanje tunela ubrzom potom i počelo.

Žena, koja je koristila lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, navodno je vlasniku tog neopremljenog stana rekla da planira da te prostorije koristi za šnajdersku radnju i salon venčanica.

Navodno je ponudila i platila dve kirije unapred u ukupnom iznosu od 2.800 evra.

Ugovor o zakupu tog podruma potpisan je, saznaje Libertas, na period od 36 mjeseci, ali nije overen kod notara.

Za odnošenje šuta iz podruma, navodno, koristili su kombi, koji su prethodno kupili u Nikšiću, a koji je, 13. septembra, policija pronašla u mjestu Botun, u blizini Podgorice.

Gde je odnošen šut iz prokopanog tunela, zvanično još nije saopšteno.

Nakon što bi završili sa kopanjem ispod Njegoševe ulice, Lozničani i ostali osumnjičeni su, navodno, odlazili u iznajmljen stan na Zabjelu. U policiji sumnjaju da su imali još jedan štek stan.

-Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Neću reći ništa u emisiji što će ugroziti dalji tok istrage. Krivična prijava koja će se podnijeti sutra je samo prvi korak, kazao je večeras Terzić.

O motivu kopanja tunela u centru Podgorice se samo nagađa.

-Krađa dokaznog materijala iz sudskog depoa, bekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici, i dalje su neki od njih.

(libertaspress.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst