Trend opštih poskupljenja svakako se odražava i na sumu koje treba izdvojiti za letovanje, za koje će ove godine trebati veći budžet. Bliži se sezona godišnjih odmora, a nisu poskupeli samo aranžmani i smeštaj, već i cene u kafićima i restoranima.

Jedno od omiljenih destinacija naših turista svakako je Crna Gora, u kojoj je prošle godine, posebno zbog pandemije kovida, letovao rekodan broj turista iz Srbije.

Ukoliko i ove godine planirate ovu destinaciju za vaš odmor, pripremite se da dublje zavučete ruku u džep, ko, naravno, to bude mogao da priušti.

Projekcije za ovu turističku sezonu u Crnoj Gori su jako dobre, izjavio je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović, ali i upozorio da skok cena na primorju može negativno uticati na turiste iz regiona, na koje se Crna Gora oslanja u značajnoj meri.

Golubović je rekao da je već vidljivo da su cene u kafićima, restoranima i prodavnicama povećane. Navodi primer i da je prošle sezone u jednom objektu na primorju pivo platio dva i po, a ove godine pet evra, preneo je portal RTCG.

– Imaćemo nezadovoljstvo turista koji će svakako biti nezadovoljni, ako su nešto ranijih godina plaćali dvostruko manje, a sada više – poručio je Golubović.

On je rekao da će rat u Ukrajini uticati na turističku sezonu, ali da smatra i da ima načina da se to nadomesti.

– Fokusiranom marketinškom kampanjom i svim onim što imamo u predsezoni vrlo su, slobodno mogu reći, dobre indicije da će turistička sezona nadomestiti turiste sa tih tržišta – kazao je Golubović.

Izvor: bizlife.rs

Žena iz Srbije stigla u Grčku na odmor: Isprepadali su me, uopšte nije kao što pričaju!

Original Article