Četiri saveta za uspostavljanje pet friendly radnog okruženja

Kao vodeći proizvođač hrane za kućne ljubimce, kompanija Mars već godinama gradi pet-friendly radno okruženje i radi na dizanju svesti o zdravlju kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Poznato je da prisustvo ljubimaca poboljšava dobrobit i produktivnost zaposlenih, čineći radnu atmosferu zdravijom i srećnijom, a povodom obeležavanja Svetskog dana pasa na radnom mestu, Mars deli svoje iskustvo i savete kako bi podržao pet friendly kulturu.

Kako bi ohrabrila i inspirisala druge kompanije pri uvođenju ove prakse, kompanija Mars ove godine deli savete iz svoje dugogodišnje prakse:

  1. Otkrijte benefite

Vreme provedeno sa kućnim ljubimcima nudi mnoge prednosti koje zaposlenima mogu pomoći da prevaziđu izazove koje užurban radni dan može da stvori. Smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja, i stvaranje pozitivne reputacije kompanije su neizostavna prednost kućnih ljubimaca u radnom prostoru jer pomaže stvaranju prijateljskih odnosa i motiviše zaposlene da svoje pauze od poslovnih obaveza provedu u igri sa ljubimcima, ili u brizi o njima. Odvojite vreme u toku radnog dana koje ćete potpuno posvetiti ljubimcima u svom radnom okruženju – oni su svakako najsrećniji kad su s vama.

  1. Pokažite svoju brižnu stranu

Formiranje udobnog prostora u kom ljubimci provode vreme neophodan je korak u izgradnji produktivnog i prijatnog radnog prostora. Kratka šetnja za vreme pauze, igra i poslastice predstavljaju ne samo način za povezivanje zaposlenih međusobno i sa ljubimcima, već i omogućava opuštanje i distrakciju od svakodnevnih poslovnih izazova. Igra i briga idu zajedno, a na nama je da brinemo o sebi kroz brigu o našim ljubimcima.

  1. Uvedite jasna pravila

Uspešno primenjivanje programa ljubimaca u radnom prostoru postiže se pažljivo promišljenim pravilima i ugovorenim regulativama, koje doprinose dobrobiti kako zaposlenih, tako i ljubimaca. Briga o higijeni, zdravlju i ponašanju ljubimaca pospešuje srećniju atmosferu u radnom prostoru i kreira zdrave temelje za produktivno i bezbrižno deljeno vreme i prostor u radnom okruženju.

  1. Komunicirajte promene

Interna komunikacija programa pet friendly radnog prostora, od planiranja do implementacije, treba da uključuje sve zaposlene. To podrazumeva širenje logističkih informacija, ali i zabavnih praksi koje će motivisati zaposlene. Internim učvršćivanjem pet friendly kulture, razvija se plan eksterne komunikacije, zarad pospešivanja projekta van kompanije.

„Kompanija Mars zalaže se za stvaranje pet-friendly kulture. Ljubimci obogaćuju naše živote i naša je odgovornost da prilagodimo prostore njima. Prisustvo ljubimaca u radnom prostoru donosi mnoge benefite za kompanije i zaposlene. Kroz ove smernice želimo da pomognemo drugim organizacijama da postave visoke standarde za pet-friendly radne prostore“, izjavila je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova.

Kompanija Mars nastavlja da podržava pet-friendly kulturu, stvarajući prostore koji odgovaraju potrebama kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, omogućavajući zaposlenima da uživaju u harmoničnom životu sa svojim ljubimcima.

Post Views: 9

Originalni tekst