VENERA, planeta ljubavi, lepote, uživanja i novca, posle godinu dana, prelazi preko Vage, znaka partnerskih odnosa, u kome se oseća kao kod svoje kuće, jer to vazdušno sedište Venere.

ЕМОЦИЈЕ, СТРАСТИ И ЗАБРАЊЕНО ВОЋЕ: Љубавни хороскоп – Ево шта нам планете најављују за септембар и шта саветују - када ступити у брак

Foto Shutterstock

Ova planeta, inače, upravlja i Bikom, a egzaltirana je u Ribama, zbog čega će ovi znaci najviše osetiti blagotvorne uticaje Venere, kako u ljubavi, tako i na poslovnom planu. Mada jednom godišnje prelazi preko sedmog zodijačkog znaka, Venera uvek pravi drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, pa se ni događaji ne ponavljaju.

Međutim, jedno je sigurno – Venera uvek donosi fizičko prolepšavanje, ljubav, novac, ali i višak kilograma, najčešće zbog slatkiša, kao i probleme sa kožom, hormonima, bubrezima… Ali, da se vratimo na ljubavne teme…

Foto: Free Images Pixabay

Mars, simbol jačeg pola, strasti, akcije i povreda, 4. septembra, posle godinu i po dana, ulazi u Raka, znak u kome je njegov uticaj oslabljen. Zato će žene do 23. septembra biti dominantnije, ne samo u ljubavi, već i u poslovnim i porodičnim, odnosima, dok će muškarci biti pod većim uticajem nežnijeg pola. Mars će 4. i 5. septembra praviti napet aspekt sa Venerom, koji će unositi tenziju u ljubavne veze, pojačavati strasti, podsticati ljubomoru i posesivnost.

U tome će imati pomoć Venere, koja će do 3. septembra obrazovati opoziciju sa retrogradnim Neptunom u mističnim, senzibilnim Ribama, donoseći nam ljubavni zanos, ali i obmane, prevare, suze, razočarenja i patnje zbog ljubavi. Prava španska, pardon, turska serija… Retrogradni Uran, simbol flerta i društvenog života, na opasnoj fiksnoj zvezdi Algol (čiji je simbol prvenstveno gubljenje glave) do 4. septembra će praviti trigon sa Venerom, pa će mnogi „izgubiti glavu“, zbog ljubavi.

U BRAČNE VODE BOLjE IDUĆE GODINE

U PERIODU od 7. do 20. septembra, Venera će formirati trigon sa Jupiterom u razigranim Blizancima, koji se dešava jednom u 12 godina. Mnogi će zato poželeti da stanu na „ludi kamen“, da uplove u bračne vode, dobiće bračnu ili ponudu za život pod zajedničkim krovom… Međutim, ma koliko da je lep ovaj aspekt, bolje je da odluku odlože za narednu godinu, kada će ojačati moć Jupitera, koji će tada ući u znak Raka.

Prvi razlog je što Jupiter, do juna 2025. godine, prelazi preko znaka svog pada, Blizanaca, a drugi što će sve do februara iduće godine praviti kvadrat sa Saturnom, aspekt koji otežava razne životne situacije, ograničava mogućnosti, donosi kašnjenja, odugovlačenja, stagnaciju… Sve ono što vam nije potrebno, ako već želite da izaberete najlepšu venčanicu, najboljeg kuma i da organizujete venčanje za pamćenje.

Od 1. do 4. septembra, retrogradni Pluton na 29. stepenu stabilnog Jarca, obrazovaće trigon sa jakom Venerom u Vagi, i samo u tom periodu, odnos snaga između lepšeg i jačeg pola biće izjednačen, pa niko neće hteti da popusti. Ovaj moćni aspekt naglašava strasti, ali donosi i postojanost u emocijama.

Ipak, ne treba zaboraviti da će se Jupiter tog 4. septembra naći na istom, 19, stepenu sa asteroidom Amor, što će samo pojačati želju za zabranjenim voćem, pa će „procvetati“ i tajne, zabranjene, paralelne veze.

Foto: Shutterstock

Retrogradni Saturn, planeta discipline, strogosti, prošlosti, distanciranosti, od 6. do 18. septembra, pravi opoziciju sa Venerom, što će doprineti zahlađenju odnosa među partnerima, naročito u dugogodišnjim vezama ili braku. Međutim pojaviće se stare simpatije iz mladosti, stare ljubavi, osobe koje bi ponovo želele da postanu deo vašeg života.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst