Porodica je Arkanu bila veoma važna, a svi dobro znaju da je bio u braku sa pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović. O njihovoj ljubavnoj priči se dosta toga zna, ali s druge strane, neke tajne tek nedavno su isplivale u javnost. Mnoge su, sigurno, i dalje zakopane.

Kako su se upoznali Ceca i Arkan

Ceca je jednom prilikom ispričala da je prvi put videla Željkovu sliku u jednom magazinu, te da je tada već poželela da se uda za njega jer je bila sigurna da je “ugledala čoveka svog života”. Želja da ga upozna uskoro joj se i ispunila.

Insajder

Željko Ražnatović Arkan i Ceca Ražnatović

Upoznao nas je Oliver Mandić na jednom događaju. Pošto je tada kružila izmišljena priča da me je Arkan ošišao, Željko mi je rekao: “Jesi li ti ta zvezda koju ja redovno šišam?” Bila sam istraumirana, uplašena. Ušeprtljala sam se! Nastavili smo da se viđamo, a ja sam ga prva poljubila! U Željka se nisam zaljubila zbog njegove moći, već u njega kao čoveka, u njegove ljudske kvalitete, karakterne osobine, fizički izgled… Mene interesuje neko ko će uspeti emotivno da me pokrene i da me usreći, a ne koliko je moćan i koliki mu je bankovni račun – izjavila je pevačica jednom prilikom.

Svadba veka i gubitak koji su skrivali

O svadbi Cece i Arkana već se zna mnogo detalja, pa čak i to da je ovaj događaj pratio BBC i CNN. Međutim, tek nedavno je pevačica, pred kamerama svog dokumentarno – igranog serijala “Ceca show” ispričala sa kakvim se gubitkom suočila neposredno pred najlepši dan u svom životu.

Insajder

Svadba Cece i Arkana

– Izgubila sam bebu u trećem mesecu trudnoće. Željko i ja smo čekali bebu pre nego što smo se venčali. Svadbu smo zakazali u februaru, a ja sam pre toga ostala u drugom stanju. U međuvremenu sam, nažalost, izgubila bebu. Dogovorili smo se da ne pomeramo datum svadbe, pa smo sudbonosno „da” izgovorili kada smo i planirali, 19. februara 1995. godine – rekla je Ceca, prvi put govoreći na ovu temu.

Iako joj je otac pretio da će je se odreći ukoliko se uda za Arkana, znala je da će ga njeni roditelji zavoleti kada ga budu upoznali. 

Njihova svadba održana je 19. februara 1995. Kolona od 60 džipova se, posle molitve za srećan put u vili u Ljutice Bogdana, uputila u Žitorađu, odakle je Ceca rodom. 

Insajder

Njihovo venčanje je opisano kao “svadba veka”

Željko je nosio crnogorsku narodnu nošnju u tom trenutku, a Ceca srpsku. Mladoženja je od pevačicine sestre Lidije “kupio mladu”, a ona je tada dobila nekoliko hiljada maraka, zlatne satove te, kako se navodilo, prsten sa Arkanove ruke i dijamante. 

Nakon što su ispoštovani svi običaji, Ceca je obukla venčanicu, a potom su se uputili u Beograd. Crkveno venčanje obavljeno je u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. Pevačica je nosila belu venčanicu sa dugačkim šlepom, a Arkan uniformu srpskog oficira sa velikim krstom oko vrata.

Vantelesna oplodnja

Ono što Ceca nikada nije skrivala jeste da se podvrgla vantelesnoj oplodnji. Pevačica je bila svesna da je imala problema da zatrudni, a suprug ju je u svemu podržao.

– Oboje smo želeli decu. Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam otišla u bolnicu “Narodni front” na vantelesnu oplodnju. Moj pokojni suprug me je podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece – ispričala je ona.

U decembru 1996. rodio se njihov sin Veljko Ražnatović, a dve godine kasnije, u maju 1998. godine njihova ćerka Anastasija.

Život kao iz snova

Pevačica nije volela previše da otvara dušu o svom privatnom životu i odnosu sa suprugom, ali je povremeno otkrivala detalje koji su mnoge oduševljavali.

Tako je jednom prilikom otkrila da je njen suprug obožavao praznike, te da ništa nije morala da radi kada se udala za njega.

YouTube prntscreen

Ceca i Arkan

– On je držao do praznika, bilo nam je sjajno, samo smo se dopunjavali kao par. On je bio presrećan kad su praznici i baš je onako uživao. Ja sam kod moje mame morala sve da znam, kuvanje, pa i oko kuće, svega, ali kad sam se udala za Željka, svanulo mi je. Nisam morala ništa da radim – izjavila je Ceca ranije.

Ceca nije zapostavila svoju karijeru udajom za Arkana. Štaviše, ona je objavila niz albuma koji su postigli veliki uspeh, hitovi su se nizali, a svaki je bio uspešniji od prethodnog.

U javnim istupanjima nisu skrivali koliko se vole, te koliko se pevačica osećala sigurno kada je sa njim.

Ja sam njega zvala Bucko, on mene Cecko. Nudio mi je sigurnost kakvu žene vole. Hvalio se da sam ga uhvatila na slatkiše, kupujući mu čokoladu. Ne, Arkan je meni kupovao čokoladu. Upoznala sam jedno sasvim drugačije biće od onog kako sam ga zamišljala. Arkan jeste strog, ali samo prema vojsci. Sasvim je drugačiji čovek u privatnom životu, on je jedna dobrica – govorila je svojevremeno Ceca.

Iako su estradni tračevi pokušavali da naruše njihovu idilu, u tome nisu uspeli. 

Krajem 1999. godine, tačnije 29. decembra, Svetlana je objavila album “Ceca 2000”. Tada se desila nezapamćena kampanja za bilo koji projekat na našim prostorima. Ona je pred sam doček 2000. godine napravila i promociju u hotelu “Interkontinental”, gde su se pojavili najznačajniji ljudi sa tadašnje muzičke i javne scene. 

Sreća je bila velika, a nisu ni slutili šta će se desiti samo par nedelja kasnije…

Porodična bajka je naglo prekinuta

Kobna subota, 15. januar 2000. godine, promenila je živote Cece Ražnatović i njene dece. 

Kako se navodilo, Arkan je voleo subotom duže da spava i da onda doručkuje sa porodicom. Toga dana, Ceca je bila u hotelu “Interkontinental” gde je trebalo da se nađe sa sestrom Lidijom, u butiku koji su držali. Željko se pojavio nešto kasnije.

the Times

Arkan i Ceca

Policajac Dobrosav Gavrić prišao je Arkanovom separeu u hotelu, gde je sedeo sa Milenkom Mandićem i Draganom Garićem. Ispalio je Arkanu u glavu tri hica. Sve se desilo nešto posle 17 časova. Već u 19 sati ceo svet je znao da je Arkan ubijen.

Ceca je, dva meseca nakon Arkanovog ubistva, 6. marta 2000. godine, u iskazu koji je dala pred istražnim sudijom do detalja opisala šta se desilo kobnog dana kada je njen suprug ubijen.

Po dolasku u hotel svi smo otišli u butik “La France”, a pola sata kasnije Željko je izašao da pronađe prijatelja Mandu. Povremeno sam sa sestrom obilazila svoje butike i prolazila pored puža u kojem je Željko sedeo s Mandom i Garićem. U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla, njega nije bilo. Sela sam malo pored supruga i otišla u “La France” – rekla je Ceca na sudu 2000. godine i dodala:

U jednom trenutku u butik je utrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vrištao: “Ubijen je komandant”. Smogla sam snage i otrčala do muža. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv.

Život posle Željka

Ceca je sa nepunih 27 godina ostala udovica i samohrana majka dvoje dece. Iz javnosti se povukla na godinu dana.

Potom je objavila album “Decenija”, a mnogi su znali da su pojedine pesme posvećene upravo njenom preminulom suprugu. Nizali su se hitovi, albumi, pesma “Pile” koju je javno posvetila Arkanu, veliki koncerti… Njena karijera i popularnost nastavili su da rastu.

Miloš Ćetković, Prntscreen

Pokojnom suprugu je Ceca posvetila pesme…

Danas, Ceca važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Često joj se spočitava to za koga je bila udata, ali ona ne mari. Uživa u nastupima, druženju sa publikom, lepim porodičnim momentima, od kojih je najvažnji da je dobila unuka koji je poneo ime po njenom pokojnom suprugu, te to što će uskoro dobiti i još jednog. 

Kada je ljubav u pitanju, svoje partnere posle smrti supruga je retko eksponirala. Poslednja njena javna veza bila je sa biznismenom Bogdanom Srejovićem. Međutim, ni ta ljubav se nije završila slavno, a kako je priznala u “Ceca show”, gde smo mogli da upoznamo drugu stranu porodice Ražnatović.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst