Narednog vikenda trkom u Vršcu kreće serijal trejl trka „Challenge race“ u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

ЛИГА СТАРТУЈЕ ИЗ ВРШЦА: Почиње серија трка Челенџ рејс

FOTO: SRFS

Ovo je prva od sedam trka, liga počinje startom prve trke kod Vršačke kule, subota 6. aprli, i završava se u novembru na Zlatiboru a u međuvremenu biće ovakve manifestacije u Košutnjaku, Novom Pazaru, Katićima, na Goliji i Smederevu, gde će po prvi put biti održano jedno ovakvo takmičenje.

Vršački trejl biće održan po treći put, na izazovnom terenu u neposrednoj blizini grada, na Vršačkom bregu. Dužine je 9km, počinje i završava se kod Vršačke kule, organizator Savez za rekreaciju i fitnes Srbije na startu lige očekuje oko stotinu trkača koji će se boriti za vredne nagrade u Vršcu ali i za ukupan plasman u ligi „Challenge race“.

– Ovo je prva od sedam trka, počinjemo u Vršcu i sezonu trejl trka završićemo na Zlatiboru. Očekujemo dobru trke, dobra vremena ali veliki broj takmičara koji će se oprobati u ovoj disciplini koja je sve više zastupljena među našim trkačima – rekao nam je Dragan Tomašević predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

FOTO: SRFS

Prošle godine pobednici su bili Milan Ivanović (1.10,17) i Dragana Vidović koja je ubeljivo slavila sa vremenom 1.27,33. Sastavni deo trke će biti „Trail cleaner“ akcija, društveno odgovorna aktivnost koja podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta u prirodi. Prošle godine skupljeno je 11 džakova smeća i još dodatni kabasti otpad poput branika automobila ili usisivača.

– Za taj deo trke nije potrbena prijava, samo dobra volja i malo slobodnog vremena. Dođite i pridružite nam se u jednoj dobroj misiji koja će vam omogućiti da se bolje osećate i na fizičkom i na drštveno odgovornom planu – dodao je Dragan Tomašević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst